Trafiksikkerhed: Vejle vinder cykelhjem af guld

Foto: Vejle Kommune

For 10. år i træk har Rådet for Sikker Trafik gennemført en test omkring kommunernes arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge. I år har det udløst en guldhjelm til Vejle Kommune.

Hvert år kan landets kommuner melde sig til at deltage i Årets Trafiktest, som Rådet for Sikker Trafik står for. Trafiktesten følger kommunernes arbejde med at skabe fremtidens sikre trafikanter. Undersøgelsen fokuserer bl.a. på kommunernes samarbejde med bl.a. skoler og politi om at give børn og unge gode trafikvaner.

Vejle Kommune ligger i Top 15

Trafiktesten er blevet udført for 10. år i træk og i år har 92 kommuner valgt at deltage. Resultatet af Årets Trafiktest 2019 viser, at Vejle Kommune gør en stor indsats, og at kommunen de senere år er steget i point i testen. I år har Vejle Kommune scoret hele 81 point og har dermed sikret sig en såkaldt guldhjelm for det flotte arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge.

"Vi er stolte af det flotte resultat i Vejle Kommune, hvor vi faktisk lægger os i Top 15 over de mest trafiksikre kommuner for børn og unge i landet. Vi har i år netop lanceret kampagnen "Godt på vej - træn i trafikken", som er rettet mod de yngste skolebørn fra 0. til 3. klasse - og især deres forældre. Med kampagnen fortæller vi forældre til de yngre børn, at de skal tage deres børn med ud i trafikken og træne og træne, så børnene lærer, hvordan de på et tidspunkt selv skal færdes korrekt og sikkert i trafikken. Med dette fine resultat for Vejle Kommune i Årets Trafiktest 2019, tænker vi, at vores "Godt på vej - træn i trafikken"-kampagne har båret frugt, og det er en dejlig bekræftelse af få", fortæller Camilla Mølgaard, projektleder i Teknik & Miljø i Vejle Kommune.

Arbejdet med trafiksikkerhed fortsætter

Arbejdet med trafiksikkerhed fortsætter over hele landet, og Rådet for Sikker Trafik gennemfører testen igen til næste år. Her kan landets kommuner igen melde sig til med det formål at skabe endnu flere trafiksikre børn og unge.

"Vi tror på, at vi med det fokus, vi har på de bløde trafikanter, også kan toppe testens liste næste år. I år har fokus været på de små i trafikken, men et fremtidigt fokus kunne også være de ældste klassetrin. Får vi også denne gruppe til at blive endnu mere opmærksomme i trafikken, tror og håber vi på, at næste år indbringer os endnu en guldhjelm og måske endda en plads i top tre på landsplan,"siger Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune.

Fakta:

  • I løbet af de sidste 10 år har mange kommuner styrket deres trafikindsats markant
  • I år har hele 15 kommuner markeret sig som topscorere og gjort sig fortjent til en guldhjelm i Årets Trafiktest 2019
  • Vejle Kommune fik 81 point. Topscorer blev Esbjerg og Aabenraa Kommune med hver 95 point
  • Vejle Kommune har siden april måned 2019 kørt kampagnen "Godt på vej - træn i trafiken", der også har fokus på at gøre børn trafiksikre. Læs mere om kampagnen: https://www.vejle.dk/om-kommunen/nyt-og-presse/nyheder/traen-med-dit-bar...