Torben Christoffersen stiller op for partiet Klaus Riskær: ”Vi skal prøve at løfte lidt i flok igen”

Valget er udskrevet, og denne gang er der også nye partier på programmet. Hos Vejle24 har vi taget fat i spidskandidaterne fra de forskellige partier, og spurgt dem om de største udfordringer ved fire konkrete emner og deres løsninger på problemerne.

Torben Christoffersen stiller op for Klaus Riskærs nye parti. Han er helt ny i politik, og vi har spurgt ham om udfordringer og løsninger og om den vigtigste mærkesag.

”Jeg er ny i politik. Jeg hørte nyheden om, at Klaus Riskær stillede op i et parti, så gik jeg hjem og læste om det, så dukkede der et link op til hjemmesiden, og så havnede jeg der. Derefter dukkede der en knap op, hvor der stod ”stil op” på. Så den var jeg nødt til at trykke på og se, hvad der gemte sig inden bag ved. Jeg synes, at projektet så rimelig fornuftigt ud, så jeg spurgte min kone, hvad hun mente, og hun mente, at det godt kunne gå an.”

Mærkesag:

”En af de to ting der gør virkelig indtryk på mig, er at vi skal prøve at løfte lidt i flok igen, og så har jeg været landmand det meste af mit liv, så det skal ikke være nogen hemmelighed, at landbrugets ve og vel – eller mangel på samme, det er en mærkesag. Jeg gik fallit med en gård, og det er Klaus Riskær kommet med et forslag til.

Jeg vil gerne være med til at genopfinde fællesskabsfølelsen igen. Vi trænger til at genopdage, at det at løfte i flok faktisk gør stærk.

Vi er blevet rigere i vores land, men vi er blevet mere alene. Der er rigtig mange singler i vores land, og så bruger de rigtig meget skærmtid.”

Sundhedssektoren

Største udfordring:

”Det er at vi snakker så meget om stress. Måske der er blevet for mange høvdinge og for få indianer til at udføre arbejdet.”

Hvordan løser vi det?

”Der er blevet så mange ledelseslag, at hvis nu nogen af dem der bestemte, gav noget af den bestemmelse tilbage til medarbejderne, så medarbejderne selv var med til at planlægge deres hverdag, så ville det måske komme til at glide nemmere.

Der er for lidt arbejdsglæde. Glade mennesker der går på arbejde, de udfører et bedre stykke arbejde mere effektivt.”

Børn, unge og uddannelse

Største udfordring:

”Vi har et uddannelsesloft vi er kommet på tværs af, men pengene skal slå til, så vi skal finde en fornuftig løsning på de forskellige problemer. Uddannelse er en meget vigtig faktor for unge og ældre, fordi man kan få brug for at få et andet job i løbet af sit liv.”

Hvordan løser vi det?

”Jeg tror vi kunne starte hjemme ved os selv som forældre. Vi kan starte med at rådgive vores børn. Nu har det været rigtig moderne i mange år, at vi næsten alle sammen skulle på gymnasiet. Og det er jo også meget godt, for det er alment dannende, men der er så heldigvis også kommet nogle faglige uddannelser, hvor man kan tage den praktiske uddannelse sammen med den gymnasiale. Det er en god løsning.

Vi skal lære vores unge mennesker at de skal møde om morgenen. Man får ingen uddannelse af ikke at møde op. Jeg har en forventning om, at når man har meldt sig til noget, så deltager man også. Men det skal kunne hænge sammen økonomisk også.”

Klima og miljø

Største udfordring:

”Det er, at vi får fornuften bragt i gear. Vi skal have gjort noget ved det her problem. Men vi skal også gøre det rigtige. De andre partier render og siger, at nu skal vi investere i forskning de næste ti år, og der synes vi, at vi skal til at bruge fornuften med det samme.”

Hvordan løser vi det?

”Klaus Riskær kom med et forslag om at løse landbrugets gældsproblemer, og så skal landbruget som modydelse komme med fornuftige løsninger. Man skal gå ind og kigge og ikke ensidigt gå en vej. Vi skal tænke fornuftigt. Vi kan ikke alle begynde at bruge elbiler i morgen. Der er ikke noget ladestande og batterier er også giftige at lave. Hvis man bytter hele bilparken ud på en gang, så forurener det.”

Udlændingepolitik

Største udfordring:

”Mangel på den gode tone. Jeg bryder mig ikke om, når vi begynder at snakke dem og os. Det har jeg for mange venner til verden rundt. Der er blevet sat hul i bunden af båden, og vi har styr på tilgangen og de mennesker der er her skal opføre sig ordenligt alle sammen, men vi skal tage hånd om dem der er.

Hvordan løser vi det?

”Hvis der er nogen der mangler et job, så giver man dem et job. Man skal varetage sin plads i samfundet. Når man har siddet i fængslet og kommer fri igen, så har man udstået sin straf, og hvis ikke der er nogen, der vil give en et job, så er det jo svært at holde sig på den rigtige side. Og der kunne man måske passende hjælpe de mennesker så de ikke falder ud igen.”