Tirsdag skulle den være god nok: Regn, torden og muligt skybrud over Vejle

DMI og YR er begge enige om, at der er grund til at finde paraplyerne frem tirsdag. Foto: Shutterstock

Tirsdag varsler DMI igen, igen om voldsomt vejr i Vejle. Den norske vejrtjeneste YR er dog enig i danskernes vurdering, så måske er de høje temperaturer og sommervejret ovre - for en stund.

Mandag udsendte DMI et varsel, men himlen var stort set skyfri hele dagen og aftenen. Tirsdag siger vejrtjenesten dog, at sommervejret er slut for en stund. De varsler nemlig om voldsomt vejr med regn, torden og muligvis hagl, der skulle ramme Vejle i løbet af eftermiddagen.

I første omgang strækker varslet i Vejle sig fra kl. 11 og frem til onsdag kl. 21. Det vil sige, at uvejret - efter vejrtjenestens vurdering - rammer byen på et tidspunkt i dette tidsrum. DMI forventer, at der vil falde mellem 25 og 35 millimeter regn på omkring seks timer. Der er også risiko for lokale skybrud. 

Det skriver DMI i en nyhed på deres hjemmeside, hvor de også beskriver hvilke vejrfænomener, som vi bliver vidne til tirsdag.

"Varm, ustabil og fugtig luft befinder sig over Danmark. Tirsdagen starter med lidt eller nogen sol og kun lokale byger, men temperaturen stiger hurtigt til omkring 25 grader, og der vil derfor dannes regn- og tordenbyger mange steder, som lokalt kan blive kraftige og med torden og måske hagl. Det er fortsat noget usikkert hvor bygerne bliver kraftige," fortæller DMI. 

Visse steder er der en risiko for, at de kraftige regnskyl kan udvikle sig til regulære skybrud.

Norsk vejrtjeneste lover også uvejr

Vejrtjeneste YR, som er af norsk ophav, er også yderst populær i Danmark, hvor mange danskere også bruger nordmændenes app, når de skal have den seneste information om vejret på deres telefon, tablets og lignende. Det er ikke altid, at danske DMI og norske YR er enige. Tirsdag ser det ud til, at deres vurdering af dagens vejr er nogenlunde ens. Når man dykker ned i tirsdagens vejr på YR, så ser det ud til, at der både er regn og tordenbyger i vente. 

Interesserede der vil følge uvejret i løbet af dagen, kan læse mere om det aktuelle vejrvarsel på hjemmesiden: dmi.dk/varsler/