Stram Kurs blev stoppet ved spærregrænsen - så mange stemmer fik partiet i Vejle

Foto: Shutterstock

Så er Vejles stemmer til Folketingsvalget talt op.

Et af den netop overståede valgkamps helt store samtale-emner har været partileder Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs, der en overgang så ud til at stryge ind i Folketinget. Partiet har mildest talt delt danskerne, og der blevet spekuleret meget i, hvor mange stemmer Stram Kurs ville få.

Dagen derpå står det dog klart, at partiet ikke nåede over spærregrænsen. På landsplan havde 1,8 procent af vælgerne stemt på Stram Kurs. Det kræver 2 procent at komme i Folketinget.

I Vejle lykkedes det partiet at samle lidt under 1000 stemmer sammen i de to valgkredse.

Således fordeler stemmerne sig

I kredsen Vejle Nord fik Stram Kurs lige knap 471 af de i alt 33.692 stemmer, som blev afgivet på kredsens i alt 19 afstemningssteder. Derudover så blev Venstre kredsens største parti, da de nappede 28,4 procent af stemmerne. Socialdemokratiet løb med 21,6 procent af stemmerne og blev næststørst. Partiet Klaus Riskær Pedersen er det parti, der fik færrest stemmer med deres 0,7 procent.

I Vejle Syd-kredsen gik det en tand bedre, her fik Stram Kurs 505 stemmer. I alt blev der afgivet 35.459 stemmer på kredsens 15 valgsteder. Også her blev Venstre kredsens største parti, da 26,2 procent af vælgerne stemte blåt. Socialdemokraterne blev også her næststørst med 26,2 procent af stemmetallet. Igen er Partiet Klaus Riskær Pedersen det parti, der får færrest stemmer med kun 0,8 procent.

Alt i alt blev det altså til 976 stemmer til Stram Kurs, som altså ikke kommer i Folketinget i denne omgang.