Stor sommerkonkurrence for unge læseheste

Børn i alderen fra 7 til 14 år kan hen over sommeren deltage i folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence. I Vejle er der landskampsbilletter på spil.

Sommerferien nærmer sig for eleverne i skolerne. En dejlig tid, som kan føles uendelig, og hvor der er plads til magi og eventyr. Begge dele kan også findes i bøgernes verden, og for de yngste læseheste, er der mulighed for at kombinere læselysten med en konkurrence.

”Når man anmelder en bog, kommer man længere ind i den, og man ser historien fra en anden vinkel. Hvis man kan lide at læse, er det en sjov måde at fortælle om historier på. Og man kan anbefale det, man bedst kan lide, til andre," fortæller Matilde Lauritzen, som skrev den bedste anmeldelse, da den landsdækkende konkurrence, Sommerbogen, løb af stablen i 2016.

Tusindvis af anmeldelser

I Sommerbogen gælder det om at læse og anmelde en masse bøger i løbet af sommerferien. Hvert år deltager flere og flere børn. I 2016 blev der skrevet og videofilmet 13.926 anmeldelser. I 2017 kom der 15.093 kreative anmeldelser. Skal du være med til at slå rekorden i år?

Sommerbogen 2018 begynder fredag den 15. juni og fortsætter til lørdag den 25. august.

I konkurrencen er der iPads på højkant og daglige bogpræmier, mens den store lokalpræmie i Vejle Kommune bliver to landskampbilletter til herrefodboldholdet.

"Det er ikke tilfældigt, at vi i år har landskampbilletter som en ekstra lokal præmie," fortæller bibliotekar Jim Højberg fra Vejle Bibliotekerne: "Vi vil jo gerne have lidt flere drenge til at læse og anmelde bøger, og når jeg ude på skolerne nævner fodboldlandsholdet, så lytter drengene ekstra godt efter."

Mange lokale vindere

Børnene og de unge vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at de begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv.

"Du kan vinde uanset, om du har anmeldt en god, sjov, kedelig, sød, uhyggelig eller trist bog. Det vigtigste er, at din anmeldelse viser din læselyst, og hvad du selv synes om historien, på en inspirerende og opfindsom måde," forsikrer Jim Højberg fra Vejle Bibliotekerne. Han lover også at holde en stor afslutningsfest, hvor alle de lokale vindere bliver offentliggjort.

Du kan læse mere om konkurrencen her.