Snart kan du opleve samtidskunst fra hele verden i en købmandsautomat i Vejle

To vejlensiske kunstnere vil forny kunstscenen i provinsen. 1. september åbner Kunsthal Vejle, hvor samtidskunst fra hele verden bliver udstillet i en gammel købmandsautomat fra 1950’erne.

I disse dage pakkes der kunstværker ud fra hele verden i kunstnerens Lene Juhler værksted i Vissingsgade i Vejle. Sammen med kunstfotograf Britta Egebjerg står hun bag Vejles nye udstillingssted, Kunsthal Vejle, som officielt åbner den 1. september.

Kunsthal Vejle er et nyt udstillingssted for dansk og international samtidskunst. Kunsthallen er beliggende på Banegårdspladsen 6 ved indgangen til Visit Vejle, og er ikke en kunsthal i klassisk forstand. Det er derimod en dobbelt købmandsautomat fra 50’erne.

”Automatens 20 udstillingsrum giver mulighed for at kombinere connections-tankegangen i et unikt fælleskunstnerisk projekt, der præsenterer og forbinder kunstnere fra hele verden. Vi har fået overvældende respons fra vores kollegaer i Danmark og Worldwide. I løbet af to dage sagde 39 kunstnere fra hele verden ja til vores udstillingsinvitation. Det betyder, at vi må skabe to udstillinger, i stedet for den tiltænkte ene. Og dét er jo helt fantastisk,” fortæller Lene Juhler.

Samtidskunst fra hele verden

Kunstnerduoen Egebjerg & Juhler har eksisteret siden 2015, hvor de har samarbejdet, udstillet og skabt events ud fra ”giv- og modtag-princippet” og connections-tankegangen, som Lene Juhler omtaler. Det indebærer blandt andet, at de udstillende kunstnere ikke modtager honorarer.

"Kunstnerne deltager på lige vilkår uden økonomisk honorar” fortæller Britta Egebjerg og fortsætter:  ”Efter endt udstilling modtager hver kunstner et værk fra en anden udstillende kollega. – Og giver sit eget værk videre. Værkerne er således i en lukket cirkulation mellem kunstnerne. Og dét er noget, der i dén grad har appelleret til de deltagende kunstnere. Vores mål har været at udvikle et nyskabende og brugerstyret udstillingsrum, der modsvarer samtidskunstens udviklingstendenser og udfordrer den gængse opfattelse af udstillingsrum. Herunder forny og udvikle kunstscenen i provinsen. Dét synes vi i dén grad er lykkedes for os”.

Egebjerg & Juhler har primært benyttet deres netværk på Instagram til at invitere kollegaer til Danmark og Vejle. Hele 15 nationaliteter vil være repræsenteret på de to udstillinger – og lige nu pakkes værkerne fra de deltagende kunstnere altså ud. Lene Juhler og Britta Egebjerg føler det som om, at det er blevet jul i juli, mens de glæder sig til åbningen af provinsens nye udstillingshal.

Norske Jan Hakon Erichsens værk, som kan opleves på premiereudstillingen i Kunsthal Vejle fra den 1. september.

Udstillingsprogrammet:

01.09.18 – 30.12.18

Olesya Dzhurayeva, Ukraine

Bolatta Silis-Høegh, Grønland

Garry Noland, USA

Martin Conrad, Tyskland

Ola Mirecka, Polen

Haruna Shimonishi, Japan

Jan Hakon Erichsen, Norge

Terje Roalkvam, Norge

Sergio Lucene, Brasilien

Finn Have, Danmark

Steen Rasmussen, Danmark

Jonna Pedersen, Danmark

Claus Ejner, Danmark

Lars Bang, Danmark

Jacob Juhl, Danmark

Anders Reventlov, Danmark

Iben Munnecke, Danmark

Indigo Richards, Danmark

Lene Juhler, Danmark

Britta Egebjerg, Danmark

Den .5. januar næste år kommer der en ny udstilling i automaten i Kunsthal Vejle. Her udstiller Lars Waldemar blandt andet.

05.01.19 – 30.04.18

Edita Dermontaité, Lithauen/Belgien

Roland Hicks, England

Silvia Strobos-Buch, Schweiz

Paul Fabozzi, USA

Tinka Bechert, Tyskland

Jüergen Heinz, Tyskland

Erika Szőke, Slovakiet

Hans Gerritsen, Holland

Marlene Sarraff, Australien

Astrid Drageset, Norge

Wilma Vissers, Holland

Lars Waldemar, Danmark

Stefan Herrik, Danmark

Søren Bjælde, Danmark

Inga Sigel, Danmark

Camilla Thorup, Danmark

Helene Vonsild, Danmark

Finn Naur Petersen, Danmark

Karen Kirstine Ballegaard, Danmark

Egebjerg & Juhler, Danmark

 

Læs mere på www.kunsthalvejle.dk