Skiltespasmageren har fået kolde fødder

Sådan så skiltet på Vestre Engvej ud en kort overgang. Kommunen var dog hurtig til at skrabe klistermærkerne væk, før skiltespasmageren selv fjernede de sidste rester. Foto: Henrik Nørgård.

Der lå ingen dybere tanker bag, da han besluttede sig for at manipulere med byskiltet på Vestre Engvej. Vejle24 har talt med skiltespasmageren, som ønsker at være anonym.

For en kort stund var Bølgen og Fjordenhus baggrundsmotiv til det traditionelle byskilt på Vestre Engvej ved Rosborg. I mandags skrev vi om de kreative drengestreger, og efterlyste i samme ombæring skiltespasmageren.

I aftes henvendte han sig så til os. ”Blev overvældet over reaktionen, og fik sgu lidt kolde fødder, da det gik op for mig, at det reelt er et færdselsskilt, og der kunne rejses en eller anden form for anklage mod mig. Rensede for øvrigt skiltet helt rent i morges,” skrev han.

Af samme grund vil han gerne være anonym, men for kort tid siden fik undertegnede sig en snak med den kreative skiltespasmager, hvor han forklarede om tankerne bag skiltemodificeringen.

”Generelt kan jeg godt lide, at lave manipulerede billeder, hvor jeg kobler gamle billeder med nye billeder. Jeg synes det er sjovt at lave. Måske fordi jeg har et job, hvor jeg slet ikke laver sådan noget,” fortæller han.

Sjove kommentarer

Skiltespasmageren fortæller at han næsten hver dag går forbi et af Vejles byskilte, når han går tur med sin hund, og at idéen opstod her. Det er dog ikke på Vestre Engvej, at han spadserer. Grunden til at han valgte skiltet her, var af den simple forklaring, at det er en de få skilte, som står på jorden, og som det derfor er til at komme til.

Enhver kan jo for så vidt tage æren for det kreative skilt. Skiltespasmageren har dog sendt dette billede til os af skabelonen til baggrundsmotivet.

Selvom han synes det var sjovt at udtænke, blev skiltespasmageren alligevel overvældet, da han læste kommentarsporene på Facebook Vejle, hvor der kom mange forskellige reaktioner på det alternative byskilt.

 ”Det var en gimmick til at starte med, men da jeg hørte, at det var forbudt at lave, tænkte jeg, at det skulle jeg nok have afholdt mig fra. Men reaktionerne er jo meget fede. Nogle af de kommentarer var skide sjove,” siger han.

Især synes han, at det er sjovt, at så mange troede at byskiltets nye design var ægte – og at så mange brokkede sig over, at der ikke var fundet plads til Vejle Vindmølle.

”Vi i Vejle bemærker møllen, men der er jo ingen som helst udenfor Vejle, som kender den mølle,” siger han.

Interesseret i arkitektur

At han valgte netop Fjordenhus og Bølgen var bevidst, og bunder i skiltespasmagerens store interesse for infrastruktur og nybyggeri. ”Jeg går ofte nede på havnen ved de bygninger. Jeg havde også tanken om at skulle have Søstrene med, men det der sort/hvide udtryk kunne jeg ikke få med,” siger han og tilføjer:

”Så sent som i weekenden var jeg ude at gå på den her lange mole, og der var en fra Randers, som var nede at tage billeder, fordi han synes det var så skide flot. Bølgen og Fjordenhus er jo dét, som vi er kendt for.”

Redaktionen er bekendt med skiltespasmagerens identitet.