Prisvindende Singer-songwriter indspiller musikvideo i Træskohage Fyr og giver koncert i Vejle

Forrige år blev han kåret til årets sangskriver ved Danis Music Awards Folk. Dengang skrev han sange på engelsk, men nu ønsker han at synge på modersmålet, og Vejle bliver udgangspunktet for MC Hansens kommende danmarksturné.

"Gid de fejl jeg er gjort af / Må lyse for dig / Som et fyrtårn på havet / Der viser dig vej/ Gid du altid finder tørvejr/ Når regnen vælter ned/ Og gid du aldrig møder ensomhed.”

Sådan lyder et vers i singer-songwriter MC Hansens sang De fejl jeg er gjort af.  

Den 22. februar 2019 giver MC Hansen koncert i Bygningen i Vejle. Men ikke nok med det. Allerede i denne uge, torsdag den 31. januar lægger han vejen forbi nordsiden af Vejle Fjord for at indspille en musikvideo i Træskohage Fyr.   

MC Hansen er en dansk sanger, sangskriver og guitarist, der har vundet flere priser – blandt andet blev han Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk i 2017. Hans musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling a lá Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen.

Først og fremmest fortæller MC Hansen historier. Indtil nu har det været skandinaviske historier i amerikansk forklædning med sange på engelsk, som han i mange år har turneret med i USA, Europa og Danmark. Men koncerten i Vejle er startskuddet til hans kommende Danmarksturné, hvor han kommer rundt i landets afkroge med koncerter og indspilninger af musikvideoer og synger sine danske sange. Den 25. maj 2019 udgiver han sit første dansksprogede album, Alter ego//Ego alter.

Petersmindevej

Historier fra scenekanten

Nøgleordet er nærvær, når MC Hansen går på scenen med sin guitar og sin faste makker Jacob Chano på harmonium. Det bliver en aften fyldt med historier, som på Niels Hausgaardsk manér bliver leveret med lige dele nærvær og humor. Som den om MC Hansens morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om hustruen Carina, som han mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Eller sangen med den sandfærdige historie om Balle Lars, der i 1858 myrdede AneMarie Henningsdatter, blev dømt til døden og henrettet på Galgebakken i Ugledige Skov, selv om han nægtede sig skyldig.

Det er igennem historierne, MC Hansen ser publikum på den anden side af scenekanten i øjnene. Så det handler om at bringe historierne så tæt på publikum som muligt. Det er derfor, han nu er begyndt både at gendigte sine engelske sange på dansk og skrive nye på sit modersmål.

“Afstanden mellem mig og publikum må gerne være så lille, som muligt. Og det er gået op for mig, at selvom de fleste i Danmark jo er gode til engelsk, er der stadig en sprogbarriere. Den ambition, jeg selv har med historien, er den samme, uanset hvilket sprog jeg synger på. Det er også derfor, jeg har sunget på engelsk i så mange år. Men særligt efter at jeg er begyndt at skrive på dansk, har jeg oplevet, at der er meget mere, der trænger igennem og rammer folk dybere, når jeg synger på deres modersmål. Det er en af de sidste barrierer, som jeg gerne vil bryde ned,”siger han.

Billetter til MC Hansens koncert i Bygningen kan købes her. 

Om MC Hansen:
MC Hansen er en dansk singer-songwriter, som stammer fra Jungshoved ved Præstø Fjord, og i mange år har været turnerende musiker på landevejene i USA, Canada og Europa. Han har spillet og skrevet musik siden han var 18 år.

MC Hansen udgivet seks album i eget navn: With Any Luck (2017), From Whitehorse to the Crow’s Nest (2016), Live at the Brewery (2013), 3 (2011), Pariah (2009), Bogrough Junction (2003). 

I 2017 blev han udnævnt til Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk. Han blev årets musikalske iværksætter i 2018, og den 25. maj udkommer hans syvende album, Alter ego//Ego alter - hans første på dansk.