Prisstigninger i 2. kvartal – Frygter for København

Det gode første kvartal med prisstigninger i hele landet fortsætter ind i 2. kvartal af 2018, hvor priserne fortsat er stigende.

Nye tal fra FinansDanmark viser, at huspriserne i det seneste kvartal er steget med 1,8 % mens ejerlejligheder er steget med 2,5 %.

Tager vi tallene med fra det første kvartal af 2018, så har der været en samlet stigning på 4,0 % på husene, mens der har været en stigning på hele 8,2 % på ejerlejlighederne. Ser man på hvor meget prisstigningerne har givet i kontanter, så er det ikke nogen uvæsentlig gevinst som ejerne af huse og lejligheder har hentet ind.

”Hvis der er tale om en gennemsnitlig lejlighed på 80 m2, har gevinsten været på 171.000 kr. det seneste år. Det svarer til 14.200 kr. om måneden eller 475 kr. om dagen, hvilket er rigtig mange penge for de fleste lejlighedsejere”, udtaler chefanalytiker og boligøkonom i Nykredit Lise Nytoft Bergmann ifølge Business.dk

Det svarer til en gennemsnitsgevinst på 6.100 kr. om måneden for en husejer i Danmark. Hos Nykredit forventer man, at der fortsat vil være positiv fremgang at spore for husejere i både 2018 og 2019, men til gengæld er der bekymring at spore ved angår lejlighedsmarkedet.

”På lejlighedsmarkedet er vi en smule mere bekymrede, og forventer stabile til svagt faldende priser i den kommende tid,” fortæller chefanalytikeren.

Frygter prisfald i København

I København har man atter engang kunne fejre, at priserne på lejlighederne er gået op. Det er en tendens der har fortsat i nu 25 kvartaler, hvor man ikke har haft et eneste kvarttal, hvor den gennemsnitlige pris på en lejlighed er faldet.

I løbet af de seneste år, er priserne dog gået op i en så voldsom grad, at det næsten kun kan gå en vej, og det betyder prisfald.

”Vi mener, at priserne nu er kommet så højt op, at der er risiko for prisfald i de kommende år. Stigende renter, stigende boligskatter fra 2021 og strammere regulering fra januar 2018, hvor højtbelånte boligkøbere ikke længere har adgang til de billigste låntyper, kan være de udløsende faktorer”, lyder det fra Lise Nytoft Bermann.

Boligstatistikkerne har vist, at de lejlighedsmarkedet i de større byer har oplevet et fald i priser, et større udbud samt et større afslag på det seneste. Har du derfor tanker om at skulle investere i lejligheder, så kan det være en god ide at sætte foden på bremsen og afvente situationen lidt. Meget tyder på, at priserne snart begynder at vende, især i København og derfor kan det alt andet lige bedst betale sig at vente lidt.

På den måde vil du kunne spare flere penge på dit huskøb, og du vil samtidig ikke behøve at skulle tage et ligeså stort lån, hvis du skal finansiere din udbetaling. Du kan finde et kviklån hos https://www.moneybanker.dk/, hvis du har behov for at hurtigt og mindre et af slagsen.