Populær Vejle-restaurant udgiver kogebog med opskrifter, interviews og flotte billeder

Bistromad er - udover en overflod af opskrifter - også historien om køkkenchefen, holdet og hvordan dagligdagen forløbet på en restaurant. Foto: Shutterstock

Nu kan byens gourmander gå en tur til boghandleren og få en bid af deres favorit-restaurant med hjem.

Udover at være en kogebog, så er Bistromad også en kærlighedserklæring til Remouladen. Altså den anmelderroste restaurant Remouladen, som ligger smukt på lystbådehavnen i Vejle.

Bistromad er fyldt med spændende opskrifter direkte fra restaurantens menukort.

Opskrifterne varierer, så man får lidt fra de fire forskellige sæsoner, der udgør et år i restaurantkøknet. Bogen er samtidig fortællingen om, hvorfor køkkenchef Daniel McBurnie arbejder lige dér - side om side med holdet af tjenere, opvaskere og andre kokke. Hvorfor netop det hold er smeltet sammen til en stab, som løfter i flok med målet om at give gæsterne den mest enestående oplevelse muligt i restauranten. 

Bistromad opskrifter  er opdelt, så der er opskrifter på ti småretter, ti store retter, ti desserter og fem basisopskrifter på væsentligt tilbehør til maden. Derudover er bogen krydret med interviewfortællinger og et væld af smukke billeder fra restaurantkøkkenet, omgivelserne ved Restaurant Remouladen og herlige madoplevelser.

Bogen er skrevet af Daniel Bro Schmidt, der - som direktør i selskabet bag restauranten - er så heldig at følge livet i restauranten på tætteste hold. Opskrifterne er udviklet, afprøvet og tilberedt af køkkenchef Daniel McBurnie.