Pengetank vil købe Legoland tilbage: Tilbyder svimlende milliardbeløb

Kæden bag Legoland er de seneste ti år vokset, så der nu er parker i flere lande. Her et billede fra Windsor i Berkshire i England. Foto: Shutterstock

Fredag bekræfter selskabet Kirkbi, at selskabet vil købe Legoland tilbage. Selskabet solgte ellers alle parkerne i 2005. 

Først kunne den prestigefyldte avis Financial Times natten til fredag fortælle, at Kirkbi - som ofte omtales som Legofamiliens pengetank - sammen med to andre partnere vil købe forlystelsesparkerne med 

Fredag formiddag bekræfter Kirkbi selv oplysningerne i en pressemeddelelse. 

Derudover fortæller Kirkbi også i pressemeddelelse, at de tre selskaber planlægger at tilbyde Merlin Entertainment, som ejer Legoland i dag, 455 pence per aktie. Det er noget over markedsprisen, da Merlins aktie torsdag havde en værdi af 395 pence. Handlen forventes at løbe op i 4,8 milliarder pund. Det svarer til 40,1 milliarder kroner.

Forlystelsesparker kommet til siden salg

Første gang Legoland-kæden blev solgt var der fire parker. Siden da er tallet vokset, så der nu i alt er otte parker. Men Merlin Entertainment er i fuld gang med at bygge tre nye parker derudover, som vil skyde op i New York, Sydkorea og Shanghai. 

Legofamilien ejer dog fortsat en bid af selskabet, som i øjeblikket har nøglerne til Legoland. De sikrede sig nemlig 30 procent af aktierne i Merlin Entertainment. Det blev gjort som en del af salget af forlystelsesparkerne i  2005.