Parkering på Dæmningen: Betal 20 kroner for 0 minutter

Parkometeret har påklistret en "vejledning", men mange overser eller misforstår den påklistrede tekst. Den kreative betalingsmetode er endnu en af de metoder, som parkeringsselskaber benytter sig af i forsøget på at maksimere sit eget udbytte. Med meget simple ændringer kunne APCOA sagtens sørge for, at reglerne ikke blev misforstået.

Parkeringsselskaberne konkurrerer i unfair metoder til at tjene penge på. Tvivlsomme udskrivninger af bøder og underlige regler på pladser hører til normalen, når man parkerer. Man skulle tro, at parkeringsselskaberne havde ansat kreative konsulenter, der skulle finde på nye måder at gøre parkering til et helvede. På Dæmningen i Vejle er der et af disse tiltag, som ikke giver nogen mening for helt almindelige billister.

En tilfældig aften, hvor avisens udsendte medarbejder havde travlt, parkerede denne på Dæmningen i Vejle. Han skulle lige ind og hente mad i Street Food Vejle, så det skulle bare lige være en hurtig standsning. Han havde en tyver i kontanter, så mønten blev smidt i parkometeret. Tyve kroner måtte være rigeligt til en standsning. Ud kom billetten, der viste, at han havde købt for 0 minutters parkering. 20 kroner lige ned i parkeringsselskabets lomme. I lang tid troede han, at det bare var maskinen, der ikke var omstillet til sommertid, men det skulle vise sig at være en helt anden virkelighed.

Parkeringsautomaten på Dæmningen i Vejle, er nemlig så smart indrettet, at man MINUMUM skal købe en times parkering til 22 kroner, et beløb, der nok ikke er valgt helt tilfældigt. Parkometeret tillader nemlig at gennemføre køb til 0 minutter. 

Det fandt Vejle24 ud af, da avisens anden udsendte medarbejder skulle parkere og købte for 60 kroners parkering med dankort. Det var nok til to timer. Efter at have gransket maskinen længe, kom åbenbaringen. På maskinen kan der KUN købes hele timer, og man skal selv ramme det eksakte beløb med tasterne, der er delt op i forskellige småbeløb. Du skal altså både finde ud af metoden, maskinen arbejder på, regne i hele timer OG trykke et utal af gange, før du rammer dit eget optimale betalingsbeløb. Da du betaler i hele timer, så maksimeres parkeringsselskabets mulige fortjeneste hver gang med adskillige ubrugte minutter.

Kunne man forestille sig, at man i stedet for beløb bare trykkede det antal af timer, man ville parkere. Det ville gøre det hele meget mere enkelt og ingen ville kunne misforstå hensigten. Nej, kreative parkeringskonsulenter har nok engang fundet på en måde at hive penge ud af din lomme uden at give dig noget til gengæld. Så enkle regler er ikke en mulighed. Tak APCOA.

Har du en parkeringshistorie, så del den med kontakt@nyheder24.dk