Opfordring til cyklister: Fortæl om Vejles utrygge cykelstrækninger

Foto: Shutterstock.com

I en ny kampagne opfordrer Cyklistforbundet cyklister til at melde utrygge cykelstrækninger i deres lokalområde. Endnu er ingen strækninger i Vejle blevet anmeldt.

Smattede og glatte cykelstier, der ikke bliver ryddet for sne og våde blade. Trafikerede og smalle veje med kun en cykelbane. Smalle cykelbaner langs trafikerede veje med hurtigkørende biler – eller slet ingen cykelsti. Der kan være mange gode grunde til, at man som cyklist ikke altid føler sig tryg i trafikken.

Nu opfordrer interesseorganisationen Cyklistforbundet folk til at indrapportere de utrygge cykelstrækninger på et nyt og interaktivt kort, som kan ses her.

”I Danmark roser vi ofte os selv for vores stærke, danske cykelkultur. Men den er ikke kommet af sig selv. Og den forsvinder, hvis vi ikke passer på den. Vi skal handle nu, hvor færre og færre danskere cykler. Vi skal gøre det for vores egen, vores børns og klodens skyld,” siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Foreløbig har flere hundredevis af danskere fulgt opfordringen fra Cyklistforbundet. Endnu er der dog ikke kommet en eneste rapportering fra Vejle.

Alle indrapporteringer vil senere på året blive taget videre til de relevante politikere. Initiativet er en del af Cyklistforbundets arbejde for cyklisters trafiksikkerhed.

Cyklister er udsatte i trafikken

Klaus Bondam håber, at mange vil hjælpe med at afdække utrygge cykelstrækninger i hele Danmark.

”Antallet af alvorlige ulykker i trafikken falder i disse år. Men kun for bilister. Vi ser ikke den samme udvikling i forhold til cyklister og fodgængeres trafiksikkerhed. Det er dybt bekymrende, og det skal vi selvfølgelig have gjort noget ved,” siger Klaus Bondam og tilføjer:

”Vi holder op med at cykle, når vi ikke føler os trygge. Vi cykler heller ikke, hvis ikke vi har gode og sikre cykelstier, der binder vores hverdag med uddannelse, job og hente børn i daginstitutionen ordentlig sammen. Vi opfordrer politikerne til sikre flere trygge cykelstier over hele landet.”

En nyere undersøgelse fra Vejdirektoratet viser, at utryghed er en af hovedårsagerne til at cyklister vælger bilen i stedet. Samtidig er hver fjerde forældre ifølge Råde for Sikker Trafik utrygge ved at sende deres børn ud på skolevejene på egen hånd.