Opfindsomme Rødkilde-elever dominerer landsdækkende konkurrence

Semifinalevinderne Rima Seraj, Cecilie Norup og Shamayel Shirzai, som har opfundet træningsbukser med indlagt kinesio-tape.

Tre ud af ti finale-hold i landsdækkende opfinderkonkurrence kommer fra Rødkilde Gymnasium.

I dag klokken 15 er der præmieoverrækkelse i Ingeniørforeningens landsdækkende opfinderkonkurrence Science Cup. Rent statistisk er der fine muligheder for at vinderne kommer fra Vejle. Hele tre ud af de ti deltagende finale-hold kommer nemlig fra Rødkilde Gymnasium.

Cecilie Norup, Rima Seraj og Shamayel Shirzai har udviklet et par træningsbukser med indlagt kinesio-tape, som aflaster knæ og muskler og dermed reducerer risikoen for hævelser og betændelsestilstande.

Emilie Ahrensberg, Emma Østergaard, Negar Zargarbalajam og Tienkaew Nhorthong har opfundet et armbånd, der kan hjælpe hørehæmmede med at orientere sig. Armbåndet kan optage lyde og omdanne dem til vibrationer, som kan mærkes på armen.

Andreas Pommerencke, Asger Tilma, Chris Sejerskilde og Morten Pahus har udviklet en chip, der kan sættes på en redningsvest. Så snart den kommer i kontakt med vand pustes redningsvesten automatisk op og der bliver sendt et signal til nærmeste alarmcentral.

Konkurrenter laver vand til øl

I løbet af i dag præsenterer alle de ti finale-hold deres projekter. Hvis Rødkilde-eleverne skal sikre sig sejren, skal dommerne vurdere at deres opfindelser er bedre end konkurrenternes.

De øvrige syv finale-holds opfindelser spænder vidt: Et bluetooth-modul som kan registrere fravær i undervisningen. Et klæbepapir til bistader, som kan bekæmpe varroamider. Eller hvad med en tablet, der, hvis den kommer i kontakt med vand, bliver til øl.  

I 2016 lykkedes det Rødkilde-eleverne Sebastian Nicolai Wallenius, Thomas René Petersen og Thomas Rud Nielsen at sikre sig sejren i Science Cup. Deres opfindelse dengang var en drone, som i forbindelse med hjertestop kunne bringe hjertestartere hurtigere ud end en ambulance.

Finalen og præmieoverrækkelsen finder sted på Kalvebod Brygge i København. Førstepræmien er en naturvidenskabelig studietur.