Om mandagen er vi alle troldmænd

Untap phase, Planeswalker, Dominaria, instant og sorceries siger ikke almindelig dødelige ret meget. Men for en lille gruppe indviede vejlensere er disse ord en del af et ordforråd, der benyttes hver eneste mandag i lokalerne ved UCV. Her mødes en lille gruppe på seks til 12 personer for at spille Magic: The Gathering.

I år har kortspillet Magic: The Gathering 25 års jubilæum, og det særprægede kortspil lever i bedste velgående. På verdensplan har spillet aldrig været mere populært, hvor store events trækker mere end 2.000 spillere til store haller og eventcentre. I Danmark spilles der også Magic mange steder, ofte afslappende formater indenfor hjemmets fire vægge, men enkelte steder går man mere op i spillet og arrangerer spilaftener i butikker, på biblioteket eller i samarbejde med foreninger.

I Vejle spilles der hver mandag i Ungdomscenter Vejle, hvor seks til 12 personer mødes for at konkurrere udi magiske formularer og monstre. Selvom spillet udefra ser kompliceret ud, og det kan virke som om, at det er en meget indspist gruppe, der spiller, så mener spillerne selv, at det er nemt for nye at være med: "Vi hjælper alle, der har lyst til at være med," fortæller Esben Kyed, der er ansvarlig for at samle spillerne om mandagen. "Det handler bare om at komme og være med, alle kan lære at spille, hvis man har tålmodighed og kan tåle at tabe i starten."

Stephan (t.h. i billedet) er ved at ødelægge de andres gameplan, men pludselig skabes der nye alliancer, så spillet kan fortsætte. Formålet er at hygge sig, mens man spiller.

Magic i Vejle har levet en lidt omtumlet tilværelse. Det startede i BogDrømme, flyttede til Brød & Co., har derefter været på biblioteket, men har nu fundet sit nye hjem om mandagen i Ungdomscenter Vejle. "Her vil vi gerne blive et stykke tid og se, om vi kan skabe en base, så vi kan være sikre på, at vi kan drafte hver mandag," fortæller Esben.

I de store butikker i Aarhus og København er det ikke unormalt, at der møder op til 50 personer op til de ugentlige spilaftener, men Esben Kyed ville være tilfreds med langt færre: "Hvis vi stabilt kan være omkring 10 spillere, så er vi glade." 

Alle er velkommen i UCV om mandagen fra klokken 18:00. Der spilles typisk Commander/EDH, som er et afslappet format, som alle har mulighed for at deltage i. Hvis der kan samles otte personer til en draft, så åbnes der boosterpacks (en pakke med 15 nye Magic-kort) til den store guldmedalje. "Draft er lidt mere kompliceret og kompetetivt, men i Vejle er vi gode til at hjælpe nye igang med spillet. Når man drafter behøver man ikke at have nogen kort. Her åbner vi de kort, der skal bruges den pågældende aften," forklarer Esben. Det koster 100 kroner at være med til en draft. Der er præmier og man beholder de kort, man drafter. 

Hvis man er interesseret i Magic og bor i Vejle, så meld dig ind i denne gruppe på Facebook. Her kan du også stille spørgsmål til de mere erfarne spillere og sikre dig, at du bliver vel modtaget, når du møder op en mandag.

Stephans hånd viser sig at indeholde en overraskelse eller to