Økolariets påskekyllinger pipper frem

Økolariet har hidtil haft 30 procent flere gæster end i påsken sidste år. Pernille Petrowsky tilskriver det især opmærksomhed på de sociale medier.

Traditionen tro udklækker Økolariet påskekyllinger. I dag kæmpede den første kylling sig ud ad skallen.

I en lille rugekasse i Økolariets reception ligger syv små æg. Bag æggenes trygge vægge putter syv små kyllinger sig i varmen, men inden længe siger de goddag til verden, og bliver med det samme hønsenes svar på menneskenes barnestjerner.

Økolariets påskekyllinger er nemlig et trækplaster for store og små. Da Vejle24 slog vejen forbi ved frokosttid var der et rend af mennesker ved den glasboks, hvor de udklækkede kyllinger bliver flyttet til, når de kommer ud af skallen.

Tidligere i dag tittede den første kylling frem, og der er også blevet pikket hul på flere af de andre æg. Pernille Petrowsky, som er informations-assistent på Økolariet forklarer, at de øvrige syv æg formentlig vil klække i løbet af de næste 24 timer.

Både sorte og gule kyllinger

Kyllingerne er af racen Australorps, en australsk, sort hønserace. Senere på ugen, formentlig omkring langfredag, kommer der dog også nyklækkede gule påskekyllinger til.  

Den ene udklækkede kylling er ikke alene i glasboksen, men er i selskab med otte jævnaldrende kyllinger, som er blevet udruget og udlånt af Vejle og Omegns Fjerkræklub.

Klokken 14 hver dag bliver en enkelt af kyllingerne løftet op, og interesserede unger kan få lov at ae den let på hovedet. Bortset fra der, er der ikke mulighed for at røre ved de små dunklædte skabninger. ”Det er ikke klappekyllinger, det bliver de simpelthen for stressede af,” forklarer Pernille Petrowsky.

Økolariet holder åbent hele påsken. Du kan se deres øvrige påskeaktiviteter på www.okalariet.dk.