Nyt tilbud til børnefamilierne: Dyrk yoga sammen på biblioteket

Hele familien er inviteret med til yoga på Børkop Bibliotek. Foto: Vejlebibliotekerne

Børnefamilierne inviteres til at udforske yogaen nærmere, når Børkop Bibliotek sammen med yogalærer Lina Vig byder på familieyoga.

Familieyoga byder på en times givende pusterum med tre kvarter med yoga og et kvarter med afsluttende meditation med klangskåle, hvor alle kan slappe helt af under et tæppe med øjenpuder med lavendelduft.

Til familieyoga lørdag formiddag den 21. september får familierne lov til at hoppe, krybe, løbe og danse, stå, balancere, synge og chante.

"De skal lave sjove ansigter, akrobatik og parøvelser. I skal tegne, grine, strække jer lange, massere hinanden og trække vejret dybt og afspænde hele kroppen med klangskålemeditation," fortæller bibliotek Marlene Lønholdt, der tidligere har oplevet yoga som et populært familietilbud.

"Der er et element af leg og læring i yoga for børnefamilier, og sådan en formiddag giver ro, eftertanke og inspiration til at tage teknikkerne og oplevelsen med hjem," lyder bibliotekarens erfaring i en pressemeddelelse. 

Stiv nakker løsnes op

Underviseren, idrætspædagog og yoga- og børneyogalærer Lina Vig, sætter fokus på motorisk og fysisk træning. Deltagerne får løsnet op for de stive nakker og ømme skuldre, som vi ofte kan få, når vi bruger mobiler, tablets og computere.

Det er ikke en forudsætning at kende til yoga for at deltage. Familierne skal bare have lyst til at have det sjovt, mærke roen og være sammen.

Biblioteket oplyser derudover, at familieyoga henvender sig til de 4-8 årige og deres voksne. Det koster kr. 25. Både børn og voksne skal have billet. Maks én voksen pr. barn. Husk behageligt tøj.