Nyt spændende tiltag: Vejle Bibliotekerne skaber kulturpodcast

Kulturformidler Emil Eggert Scherrebeck er stemmen den nye podcast MAGASINET.

Vejle Bibliotekerne har skabt en ny podcast for alle, der mangler ny inspiration til tv-serier, bøger og plader.

Podcast-mediet gennemgår en rygende udvikling i disse år, hvor både mediehuse, privatpersoner og virksomheder er kommet med på vognen som producenter. Formatet med den lille historie, du kan downloade og lytte til, hvornår du har tid og lyst, rummer ikke mindst nogle helt særlige muligheder for kulturformidling. Derfor har Vejle Bibliotekerne søsat deres første podcast, kulturprogrammet MAGASINET.

MAGASINET er en podcast for den almindelige dansker, der ikke har tid til at slide sig igennem de uendelige lister af nye tv-serier, bøger og plader, og som faktisk gerne vil inspireres til at se noget andet end det, som Netflix' algoritmer sender op øverst i deres feed.

I hvert afsnit udvælger redaktionen - som består af levende mennesker - derfor tre perler fra tv-seriernes, bøgernes og musikkens verden og fortæller, hvorfor du skal bruge tid på lige netop disse tre udgivelser.

En oplevelse i sig selv

Det skal være en oplevelse i sig selv at lytte til MAGASINET. For det er meningen, at lytterens interesse for kulturen for alvor skal vækkes. Derfor er podcasten spækket med god musik og med lydklip fra tv-serier og oplæsninger.

MAGASINET har lavet en hemmelig opstart, så der ligger derfor allerede tre udgaver af MAGASINET tilgængelig. Fjerde afsnit er netop udsendt. Denne måneds podcast fra Vejle Bibliotekerne anbefaler nysgerrige seere, læsere og lyttere at finde gode oplevelser i tv-serien "True Detective", i Lone Hørslevs digtsamling "Dagene er data" og i sanger/sangskriver Peter Sommers nye album "Elskede at drømme, drømmer om at elske".

Du kan abonnere på MAGASINET i din foretrukne podcast-app. Du kan også følge med på Vejle Bibliotekernes hjemmeside.

Vært for MAGASINET er Emil Eggert Scherrebeck, der er ansat ved Vejle Bibliotekerne som kulturformidler. Emil har arbejdet som kulturjournalist og musikanmelder i en række år, og han har derfor et stort overblik over kulturlandskabet. Med i redaktionen sidder desuden litteraturformidler Thomas Vang Glud, der ligeledes er ansat ved Vejle Bibliotekerne.