Ny parkerings-app er allerede kommet til Vejle

Næst efter ejendomsmæglere og politikere står parkeringsvagten som danskernes yndlingsaversion. Det ændrer en ny app ikke synderligt ved. Tværtimod. Med appen fra Parkeringskompagniet kan enhver dansker selv agere parkeringsvagt og uddele bøder, hvis uvedkommende parkerer på private pladser.

"Vi har i lang tid administreret P-løsning for Bølgen A/S ved Fjorden. Vi har nogle andre kontrakter også, men ikke alle kunder er lige åbne om samarbejdet," fortæller ejer af Parkeringskompagniet, Kasper Daae til Vejle24.dk. "Vores aftale kan være rentabel helt ned til administrationen af to parkeringspladser." 

Parkeringskompagniet åbner derved op for en helt ny måde at drive parkeringsselskab på. Nogen vil sikkert betegne konceptet som på kant med god moral og tenderende til en stikkerlinje, når helt almindelige danskere kan udskrive bøder på private parkeringspladser, men Kasper Daae sover trygt om natten: "Hvis folk holder ulovligt på en privatejet plads, kan jeg ikke se, at man skulle være en stikker, hvis man giver dem en bøde," udtaler han til EB.dk. "Vi har taget P-vagten, og smidt ham ind i en app, så folk selv kan råde over deres egne parkeringspladser. Det gælder både andelsforeninger, større virksomheder, butiksejere og folk der bare er trætte af, at deres indkørsel bliver brugt som parkeringsplads af fremmede."

Ifølge Parkeringskompagniet foregår konceptet på denne måde:

1. Man indtaster nummerpladen på den bil, der holder ulovlig parkeret. Dette gøres i virksomhedens app "Beboerparkering".

2. Man tager et billede, der dokumenterer den ulovlige parkering.

3. Man sender billedet samt nummerpladeinformationer afsted i appen.

4. Man udskriver en fysisk bøde og placerer den i vinduet på den ulovligt parkerede bil.

Det er kun registrerede kunder, der ejer privat grund, der har mulighed for at udskrive bøder. Det er herefter Parkeringskompagniet, der står for inddrivelse af pengene.