Nu er paracyklisterne en del af feltet til Danmarks hårdeste motionscykelløb

En af Grejsdalsløbets mange deltagere er efter mange anstrengelser nået frem til målstregen. Foto: Grejsdalsløbet

Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet kl 11.15 søndag 12/5-19.

Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet kl 11.15 søndag 12/5-19. 

Henrik Norup, koordinator for Grejsdalsløbet udtaler:

”Grejsdalsløbet er en cykelfest for supermotionister, cykelklubber, virksomheder, aktive familier og selvfølgelig også mennesker med et handicap. Vi har de bedste rammer til cykelløb på grund af Vejleegnens natur og Vejle kommunes opbakning. Cykling er for alle, og her i Parasportens år, vil vi gerne gøre en ekstra indsats for at inkludere paracykling i Grejsdalsløbet.”

Grejsdalsløbet er årligt Danmarks største motionscykelløb målt på deltagerantal med op til 4500 deltagere. Det betragtes som en forårsklassiker blandt danske cykelmotionister og har været med til at profilere Vejle som en cykelturisme destination.

Dan Arnløv (C), formand for Kultur- og Idrætsudvalget Vejle Kommune udtaler:

”Det glæder os, at et så stort og populært cykelløb som Grejsdalsløbet vælger at inkludere paracykling og åbne op for en startgruppe for mennesker med handicap – og så netop i Parasportens År. Det er dejligt at opleve så stor velvilje og opbakning fra så mange sider til Parasportens År, og når Vejle Cykel Motion og Grejsdalsløbet vælger at bakke op om paracykling og hele Parasportens År, fortjener det stor ros og anerkendelse - motion er nemlig for alle, og det er netop sådanne tiltag der understøtter, at Vejle er Parasportens Hovedstad”.

Grejsdalsløbet bliver afviklet 12. maj 2019. Det er 30. gang Vejle Cykel Motion tilbyder motionscykelløb i det kuperede landskab omkring Grejsdalen, Vejle Ådal og Vejle by. Der tilbydes ruter fra den ultrahårde 210 km distance til begynder-/familieudfordringen på 38 km, hvor man også kan deltage på elcykel.

Feltet snor sig igennem Vejle Ådal. Foto: Grejsdalsløbet