Midttrafik ændrer køreplaner og nedlægger ruter: Sådan påvirker det busserne i Vejle Kommune

Især de blå regionale busruter bliver ændret, når den nye køreplan træder i kraft sidst på måneden. Foto: Midttrafik

Store besparelser på den kollektive transport gør, at der er flere ændringer i årets nye køreplaner, end man normalt er vant til.

30. juni får regionens busser nye køreplaner. I denne omgang betyder det især en del for de regionale ruter, der kører på kryds og tværs af Jylland. Der bliver nemlig ændret en del på netop denne del af busnettet, når Midtrafik skal imødekomme Region Midtjyllands ønske om at bruge færre penge på offentlig transport.

I Vejle kommer det til at betyde, at rute 926X, der kører mellem Viborg og Vejle bliver nedlagt. I stedet skal passagerer fremover med 960X, som bliver forlænget, så den i fremtiden kører på hele strækningen mellem Aalborg og Vejle.

Regionen ønsker store besparelser

Ifølge Midttrafik så er det nye rutenet en konsekvens af, at Regionsrådet i Region Midtjylland har besluttet, at man samlet set ønsker at spare 60 millioner kroner på den kollektive trafik. Besparelserne skulle være trådt i kraft allerede 1. april, men i et samarbejde mellem kommunerne, Region Midtjylland og Midttrafik er det lykkes at finansiere, at ruterne holdes åbent indtil det traditionelle køreplaneskift sidste søndag i juni.

Midttrafik har lavet en side med informationer, så pendlere og andre brugere af regionens kollektive trafik mere præcist kan se, hvordan deres tur med bus ændrer sig.

Du kan se alle de nye køreplaner på Midttrafiks hjemmeside.