Manden bag Watergate-skandalen kommer til Vejle

Den verdenskendte journalist Bob Woodward, der var en af de to mænd bag den amerikanske præsident Richard Nixons fald, kommer til Vejle til næste år.

I går, mandag 3. december, åbnede Vejle Musikteater for billetsalget til en aften med den verdenskendte journalist Bob Woodward, der i 70'erne stod bag Watergate-afsløringerne, der førte til Richard Nixons fald. Bob Woodward er netop nu aktuel med den internationale bestseller: "Fear: Trump in the White House", der giver et indblik i Trump-præsidentskabet og staben i Det Hvide Hus.

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig til besøget af Bob Woodward, som passer fint ind i kommunens fokus på resiliens.

"Vejle er med i det internationale netværk 100 Resilient Cities, hvor vi på alle fronter er optaget af, hvordan vi kan vende fremtidens udfordringer til styrker og muligheder. Et af indsatsområderne er, hvordan vi skaber øget sammenhængskraft og nye demokratiske dialogformer, som kan være et modspil til den tillidskrise, vi også oplever i Danmark. Både journalister og politikere ligger langt nede på den danske troværdighedsscore," erkender borgmesteren og tilføjer:

"Vi vil udfordre os selv på vores opfattelse af demokratiet og nye dialogformer, og derfor giver det mening for os at invitere en mand, som har rapporteret fra kulissen af et af verdens største demokratier."

Slutter folkemødet af

Bob Woodwards besøg i Vejle kommer i forbindelse med næste års folkemøde fra den 7.-8. juni som vil sætte resiliens, nærdemokrati og fællesskab på dagsordenen. Hans foredrag i Musikteatret afslutter folkemødet, og finder sted den 8. juni.

"På Folkemødet stiller vi skarpt på vores demokrati i Vejle og i Danmark. Tager vi det for givet? Hvor er det på vej hen? Hvordan udvikler vi den demokratiske dialog? Folkemødet er vores lokale platform, hvor virksomheder, foreninger, skoler og borgere kan diskutere og sætte fokus på vores fælles fremtid, hvor den gensidige tillid er en vigtig ingrediens," understreger Jens Ejner Christensen.