Manden bag stort Comedy Show drømmer om at skabe en Comedy Festival i Vejle

Til september trækker Rasmus Simmelkjær blandt andre Lars Hjortshøj til Vejle. Den 27-årige vejlenser har dog større planer: Han vil lave en comedy festival i Vejle. Og første udgave skal allerede være i år.

Hvis det går efter Rasmus Simmelkærs hoved, så sidder godt 1100 vejlensere med røven i sædet, godt flade af grin, den 14. september.

Her står han nemlig for at afvikle Comedy Ballroom, et show hvor fem danske komikere, Lars Hjortshøj, Thomas Warberg, Nikolaj Stokholm, Mark le Fevre og Kasper Gross, hver især får en halv time til at underholde publikum. ”Målet har været at sammensætte komikere af den gammeldags skole med nogle af de helt nye,” fortæller Simmelkjær.

Showet finder sted i Vejle Musikteaters store sal, men Rasmus Simmelkjær tror på at salen bliver fyldt op - og han forventer ikke, at det er sidste gang, han er med til at underholde vejlenserne.

Drømmer om en festival

Rasmus Simmelkjærs drøm er at skabe en comedy festival i Vejle, som skal være en årligt tilbagevendende begivenhed - og han nøjes ikke med at drømme. Et par uger før påske sendte han sin plan ind til kommunen. Siden har han holdt flere møder og fået mange positive tilkendegivelser, fortæller han.

Plakaten til showet, som finder sted i Vejle Musikteater den 14. september. Hver af de fem komikere får en halv time til at underholde publikum i. "Fordelen er, at hvis man ikke er den store tilhænger af en af komikerne, så er det kun en halv time man skal kæmpe sig igennem," spøger Simmelkjær.

Idéen er at festivalen skal vare tre dage, og hver dag skal der være fem shows. De første fire shows skal være af yngre komikere, som endnu ikke er slået igennem. Efter planen skal de foregå rundt omkring i byen. Hver dag skal så afsluttes af et stort navn på en stor scene i enten musikteatret eller biografen.

Selvom planerne er nye, så tror Simmelkjær på, at første udgave af festivalen kan blive afholdt allerede i år. Sker det, bliver det formentlig i slutningen af september eller starten af oktober.

Skal være gratis

Hvis kommunen beslutter sig om at bakke op om projektet, så er tanken at festivalen skal være gratis. I hvert fald de første par år. ”Det vil være noget som Vejle kan brande sig på, og på længere sigt vil det også betyde noget for vores erhvervsliv, hvis der kommer en menneskestrøm gennem byen,” forklarer han.

Idéen er som sagt at nogle af showsene skal placeres rundt omkring i byen. Rasmus Simmelkjær har været rundt og forhøre sig ved caféer, som skal lægge lokaler til, mod at de kan tjene penge på barsalg. Han har dog også øje på lidt mere skæve lokationer. Eksempelvis synes han det kunne være spændende at lave et show i et p-hus som Albert eller Tróndur: ”Det er en sjov tanke. Eller hvad med en kirke: Må man lave et standupshow i en kirke?”