Lærerne i Vejle får nu mulighed for at arbejde hjemmefra

En ny aftale mellem Vejle Kommune og Vejle Lærerkreds gør, at lærerne ikke længere behøver at være til stede på skolen i hele arbejdstiden.

Folkeskolereformen fra 2013 betød blandt andet, at både elever og lærere skulle mere i skole. Lærernes forberedelse og lektieretning kunne ikke længere foregå hjemmefra, da de skulle være til stede på skolen i hele arbejdstiden.

Nu har Vejle Kommune og Vejle Lærerkreds indgået en aftale, som giver lærerne langt mere fleksibilitet.

”Det har været et ønske fra lærerkredsen, at vi lavede en aftale. Jeg kunne se, at det var en god idé at gøre det, fordi vi havde et godt samarbejde omkring den fælles forståelse," siger chefen for Uddannelse og Læring i Vejle, Ulla Riisbjerg Thomsen, til folkeskolen.dk - og tilføjer:

"Det var en måde at markere vores samarbejde som skal være gennemsyret af tillid og ordentlighed".

Behøver ikke længere spørge chefen

Indtil nu har det været sådan, at lærerne skulle lave særskilte aftaler med deres skoleleder, hver gang de ønskede at arbejde hjemmefra. Den nye aftale gør det langt mere fleksibelt for lærerne.

Nu lægger vi op til, at det i højere grad er muligt, at man snakker om hvilke opgaver, der med fordel kan løses derhjemme. Så skal man ikke spørge", forklarer Rikke Vagn-Hansen, som er kredsformand i Vejle Lærerkreds til Folkeskolen.dk.