To kvinder hylder Vejle Fjord i ny sang: Se musikvideoen her

Else Marie-Jørgensens billeder fra Vejle Fjord optræder i den nye musikvideo. For nogle måneder siden vandt hun vores fotokonkurrence med det dramatiske billede her.

Sangerinde og sangskriver Anne-Mette Bergmann har dedikeret en ny sang til Vejle.

Mange har gjort det i tidens løb: Så forskellige musikere som Anne Linnet, Kim Larsen, Nik og Jay og Lukas Graham har sunget sange om barndommens gade og minderne om en svunden tid, der aldrig kommer tilbage.

Det samme har sangerinde og sangskriver Anne-Mette Bergmann nu også gjort med sin sang ”Udsigt fra Fjorden.

”Jeg har en stor forkærlighed for Vejle. Det vil altid være et hjem for mig, selvom jeg har boet i København i mange år nu. Der er så mange gode minder, relationer og følelser forbundet med byen – og det er nogle forhold, som er gode at skrive en sang ud fra,” fortæller hun.

I 1987 flyttede Anne-Mette Bergmann fra Vejle til København. Hendes nye sang tager udgangspunkt i Vejle Fjord og Vejlefjordbroen. Et sted, som genskaber minder hos hende, hver gang hun vender tilbage hertil.

”Det er fantastisk hver gang, jeg kører over broen. Herfra ser jeg Rødkilde Gymnasium, hvor jeg blev student. Og Albuen Strand, hvor jeg rendte rundt som ung. Dér, neden for broen, gik jeg også på Søndermarksskolen i ni år, og jeg sang hver søndag i Skt. Nicolai Kirke. Broen er, sammen med fjorden, blevet et omdrejningspunkt for mig,” forklarer hun.

Selvom sangen omhandler fortid og minder, er der også et fremtidsperspektiv i teksten. 

– Jeg synger jo, ”jeg håber, vi mødes igen”. Jeg ved ikke selv endnu, hvad det indebærer. Jeg ved bare, at Vejle altid vil være et trygt og vigtigt sted for mig,” siger hun.

Skønne billeder af bro og fjord

Musikvideoen til sangen er sat sammen med billeder af Else-Marie Jørgensen, som i starten af maj vandt vores fotokonkurrence her på Vejle24 med et skønt og dramatisk billede af Vejlefjordbroen.

I modsætning til Anne-Mette Bergmann er Else-Marie Jørgensen tilflytter, men har nu boet i Vejle i 26 år.

”Jeg har altid gerne villet til Vejle. Det bedste ved byen er, at den ligger så smukt. Lige meget hvor man går hen, er man omkranset af skov og smuk natur. Det er jo et mekka af muligheder for at tage smukke naturbilleder her, siger hun.

Da Vejlefjordbroen tilbage i 1980 blev indviet af Dronning Margrethe, dragede en ung Else-Marie Jørgensen og hendes mor til Vejle for at overvære indvielsen. Siden da har Else-Marie Jørgensen taget flere tusind billeder af broen og fjorden under den. Især de seneste år har passionen for fotografier taget fart.

”Jeg bor tæt på fjorden, og går mange ture her med min faste følgesvend, mit kamera,” forklarer hun, og fortæller, at der hos hende absolut ingen tvivl er om, at Vejlefjordbroen er Vejles vartegn.

Du kan se musikvideoen her:

Udsigt fra fjorden