Kampagnevideo skal afholde gamere i at blive ludomaner

Der var ikke mange tegn på, at gamere skulle gå hen og gamble, hvis vi går flere år tilbage i tiden. I dag er det dog blevet en helt anden sag, da e-sporten virkelig er vundet frem.

I mange af de nyeste computerspil, som der også dystes i på professionelt niveau, er det nemlig muligt at gamble med ting i spillet, som koster rigtige penge.

I et populært spil som CS:GO, hvor danske Astralis er blandt verdens absolut bedste hold, er det muligt at få forskellige skins i spillet. Skins er egentlig bare udklædning eller smykke til ens person i spillet eller ens våben. Et nyt skin kan på den måde få et våben til at se helt anderledes ud, og disse skins kan være mange penge værd.

Mange unge har derfor allerede gældsat sig selv igennem disse spil, og derfor valgte Center for Ludomani at optage en video i Vejle, hvor de vil hjælpe gamere til ikke at blive ludomaner. Det er dog ikke kun i selve spillet, at unge mennesker kan gamble med deres penge, det er nemlig også muligt at oddse på e-sport.

Det er blevet rigtig stort i løbet af de seneste år, og man kan derfor i dag oddse på e-sport hos stort set alle bookmakere på nettet samt i fysiske butikker. E-sporten er slet ikke færdig med at vokse, og derfor er der også en øget risiko for, at flere unge kan falde i spillefælden, derfor er det en god ide at kende til de steder, hvor man kan få hjælp, hvis man får behov for det.

Muligt at udelukke sig selv fra gambling

Hvis man i Danmark har mistanke om, at man har et problem med spil, så er der flere ting man kan gøre, for at få hjælp. Det første man kan og bør gøre, er at udelukke sig selv fra spil. Dette kan man gøre med Rufus, der er en online tjeneste, som afholder dig fra at kunne spille om penge på nettet.

Det er meget svært at spille uden om Rufus, men det er muligt, hvis man spiller på oddset i fysiske butikker, eller vælger nogle mere lyssky bookmakere uden et dansk licens. Det kan dog på ingen måde anbefales, da den danske licens nemlig er en ekstra sikkerhed for dig som spiller.

En anden måde at få hjælp, hvis man oplever problemer med sit spil er, at man tager fat i Center for Ludomani. Her kan man helt gratis få hjælp til at styre sin afhængighed af spil, hvis man er kommet så langt. Hvad enten det er odds på sport, online casino, poker eller gambling med skins i online computerspil, så er der altså hjælp at hente, og det koster ikke spor.