Kåret som årets ildsjæle i Vejle

Årets ildsjæle 2019. Foto: Vejle Kommune

Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2019" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

Seks ildsjæle fra henholdsvis Voksen- og Seniorområdet var nomineret til de to priser. Blandt de seks faldt det endelige valg på Harry Bank, der løb med prisen som årets frivillige ildsjæl på Seniorområdet, og Lissy Kristensen, der vandt prisen for sit engagement på Voksenområdet.

"Harry Bank skal have prisen for sin udtrættelige indsats som frivillig. Han har rundet de 90 år, men bliver ved med at gøre noget for andre. Han har bl.a. stået for en seniorklub i Vejle Kommune i over 30 år. Han er kasserer i Støtteforeningen i Plejecenter Holmegårdens Venner. Han afholder også banko i Cafe Holmen og sørger i det hele taget for underholdning, udflugter og socialt samvær. Derfor fortjener han et ekstra skulderklap," sagde Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget, da Harry Bank blev kaldt på scenen for at få sin pris.

I begrundelsen for at give en pris til Lissy Kristensen lagde formanden for Voksenudvalget, Gitte Frederiksen, særligt vægt på Lissy Kristensens omsorg og nærvær for andre:

"Lissy Kristensen vinder for sin indsats som frivillig i Cafe Parasollen, et værested for mennesker, der har haft et misbrug. Hun bemander cafeen og er altid behjælpelig med at tage vagter og give en hjælpende hånd. Samtidig bidrager hun også med et stort nærvær over for stedets brugere. Hun er på fornavn med stort set alle, og de kender hende," oplyser Gitte Frederiksen i en pressemeddelelse. 

Imponerende liste af frivillighed

Ud over Harry Bank og Lissy Kristensen var også Frida Hansen fra Lindeballe indstillet, bl.a. for sit arbejde som formand for ældregruppen i Lindeballe. Inga Thomsen fra Gadbjerg var indstillet for sit frivillige bestyrelsesarbejde i Gadbjerg i mange forskellige foreninger i 25 år, mens Edith Agerholm fra Jelling var nomineret for at starte singleklubben Orkanen. Endelig var Kirsten Dalager fra Vejle indstillet for sit frivillige arbejde i både Red Barnet, Gigtforeningen, Vejle Krisecenter og Bedre Psykiatri.

Alle fik en gave, unik glaskunst fra det beskyttede værksted "Butik Uniq", med hjem. Derudover fik de to prisvindere begge et gavekort på 5.000 kr.