Jyllands stærkeste mand kommer ikke fra Vejle

Han er Vejles stærkeste mand, men i øjeblikket må han ikke løfte noget. Det har dog ikke slået Konrad Marciniak ud.

På lørdag skal Jyllands stærkeste mand findes. Konkurrencen foregår på Nørretorv, men er desværre uden lokale deltagere. Konrad Marciniak blev nemlig skadet i sidste års konkurrence, og er endnu ikke kommet på fode.

Ved sidste års stærkmandskonkurrence på Nørretorv blev Konrad Marciniak nummer tre. Ganske imponerende: Ikke mindst i betragtning af, at han undervejs i konkurrencen kæmpede med smerter i foden, som kulminerede under hans afgørende løft. ”I det sidste løft kunne jeg mærke, at det var helt galt, men at blive nummer tre med et dårligt ben er vel meget godt,” siger han grinende til Vejle24.

Efter konkurrencen havde Konrad Marciniak stadigvæk store smerter, men han håbede, at de ville forsvinde af sig selv. Det gjorde de ikke, og for et par måneder siden blev han derfor opereret på Mølholm. En kompliceret operation, hvor lægerne tog hans akillessene ud, rensede den og det omkringliggende område i bagfoden, før de satte akillessenen tilbage på plads.

Konrad Marciniak fortæller, at operationen Ifølge lægerne gik godt, men kort tid efter operationen, kom der komplikationer, og han blev ramt af en blodprop i benet.

Vil stadig være den bedste i Danmark

Konrad Marciniak ejer tatovørsalonen Fat Boys Tattoo Studio i midtbyen, men på grund af problemerne med foden, har han ikke arbejdet siden operationen – og han forventer ikke at kunne arbejde før om et par måneder. ”Lige nu bliver jeg nødt til at rehabilitere, foden skal gro sammen igen, og blodproppen har gjort det sværere. Jeg skal tage det roligt, jeg må ikke løfte noget, og jeg skal give benet ro,” forklarer han.

Problemerne umuliggører at Konrad Marciniak kan stille op i konkurrencen lørdag. ”I år er der så mange konkurrencer, og det er da virkelig irriterende, men der er folk, der har større problemer end mig,” siger han.

Konrad Marciniak har af lægerne fået af vide, at han ikke må begynde at træne igen før til vinter, og så tager det minimum et halvt år at træne sig op igen til fordums styrke, forklarer han. Alligevel er han ikke blevet slået ud. ”Jeg planlægger at komme tilbage stærkere til næste år. Min ambition er stadigvæk at blive nummer 1 i hele Danmark,” siger han stålfast.

Er blevet sponsor i stedet

Når nu Konrad Marciniak ikke kan deltage i lørdagens konkurrence, har han valgt at støtte op på anden vis. Han har nemlig valgt at sponsorere konkurrencen. ”Stærkmandskonkurrencer er ikke ligesom fodbold. Det er svært at finde sponsorer, men flere sponsorer betyder større præmier til atleterne. Vi træner hele året, og så skal der også være andet end bare vand og brød til dem, der vinder,” forklarer han.

Som sagt er det på Nørretorv på lørdag, at ti brølstærke jyder skal konkurrere om den prestigefyldte titel som Jyllands stærkeste mand. Du kan læse mere om konkurrencen og om deltagerne på Facebook-siden her.