Hvem fortjener Vejle Kommunes Kulturpris?

Billede fra prisoverrækkelsen i 2017, hvor Kunst- og Kulturhøjskolen vandt.

Vejle Kommunes Kulturpris uddeles tirsdag aften den 12. marts i Spinderihallerne. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal nomineres.

Det er blevet tid til at uddele kommunens kulturpris. Prisen går til en person, eller forening, som gør noget ekstra for kulturlivet i Vejle Kommune. Kender du sådan en kulturel ildsjæl, har du nu mulighed for at indstille en kandidat. Ud over æren og anerkendelsen får vinderen af kulturprisen også 10.000 kroner.

Sidste år modtog Ungdommens Teater Vejle Kommunes Kulturpris for deres skabelse af et socialt stærkt fællesskab, hvor alle er velkomne. Derudover har teateret også bidraget positivt til undergrundsteaterkulturen i Vejle Kommune.

Fristen for at indstille en kandidat til prisen er onsdag den 20. februar. Herefter vil kulturprisens jury udvælge tre kandidater, der har gjort sig fortjent til den særlige anerkendelse.

I juryen sidder Toni Lee Larsen - direktør i Vejle Musikteater, Mette Høxbro - bibliotekschef, Ove Sørensen - museumschef, Flemming Meng - musikskolechef, Mogens Gregers Madsen - chefredaktør Vejle Amts Folkeblad, Dan Arnløv Jørgensen - formand for kultur- og idrætsudvalget og Thomas Schiødt - kulturkonsulent Vejle Kommune.

Nominér din kandidat

Hvis du ønsker at nominere en kandidat, som du synes fortjener et ekstra klap på skulderen, kan du gøre det her. Her kan du også læse mere om arrangementet, og bestille gratis billetter.

Vinderen af prisen vil først blive afsløret ved det store kulturarrangement tirsdag den 12 marts i Spinderihallerne. Her er alle kulturinteresserede velkomne. Efter prisoverrækkelsen er der mulighed for at udveksle idéer, nyde snacks og bobler og lykønske prismodtageren.

Prisuddelingen efterfølges af kulturtanken, som er et netværk af kulturaktører, der samles og diskuterer stort og småt efter nogle korte, inspirerende oplæg til kulturaktiviteter i Vejle Kommune.

Tidligere vindere af kulturprisen:

2018: Ungdommens Teater

2017: Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle

2016: Preben Steen Nielsen aka Prebstar - kulturiværksætter og filmproducent

2015: "Barnets Stemme" et projekt af Sanne og Lene Juhler

2014: Palisadenissernes Venner

2013: Bindeballe Købmandsgård

2012: Dansequilibrium

2011: Lars Charlie Mortensen - Jelling Musikfestival

2010: Vibeke Hegelund Hansen - Kunstskabet Børkop

2009: Bo Mikkelsen - Vejle Musical Teater