Hos 17 dagplejere i Vejle samler ungerne selv skrald, sætter kartofler og høster deres egen frokost

17 dagplejere i Vejle er blevet kåret som Grønne Spirer. Foto: Vejle Kommune

17 af Vejle Kommunes dagplejere er blevet certificeret som Grønne Spirer og har modtaget det grønne flag.

Dagplejerne sikrer, at børnene er ude hver dag og på besøg i naturen hver uge. De udnævnte dagplejere giver bl.a. børnene oplevelser inden for temaer som: Jord til bord, hvor børnene er med til at plante, så og høste, ligesom børnene introduceres til årstidernes skiften, vejr og vind.

Børne- og Familieudvalgsformand Torben Elsig er stolt af udnævnelsen:

"Det er rigtig vigtigt, at vores mindste børn kommer ud i naturen. Det er sundt for børnene og det giver dem samtidig en tidlig bevidsthed om vigtigheden af, at vi passer godt på miljøet. Det er godt gået af de 17 dagplejere, at de arbejder så bevidst med det," siger børne- og familieudvalgsformand. 

Helt konkret har børnene i dagplejen bl.a.:

  • Lavet frugtgrød med bær fra egen have
  • Samlet affald op i naturen langs Hærvejen
  • Kigget efter vintergækker, der tittede op af jorden
  • Lavet et vejr-træ, som bruges til at tale med børnene om vejret.
  • Sat kartofler i potter med børnene.

Dagplejerne har mulighed for at deltage i Grønne Spirers konference eller kursus og fortæller bagefter om oplevelserne til de andre i deres gruppe.

Alle naturdagplejere indsender en årsplan der ligger på Dagplejens hjemmesiden under dagplejerens profil. Modtagelsen af det grønne flag fejres mange steder sammen med forældrene og der er mulighed for at få en repræsentant fra Friluftsrådet på besøg. Interesserede kan læse mere på De Grønne Spirers hjemmeside.