Gør din bil bedre at køre i

Når man bruger en formue på at have bil, skal man passe på den, så den kører godt og holder i lang tid.

For at få den bedste oplevelse, når man kører bil, er der nogle ting, man skal gøre for at holde bilen i god stand og for at forhindre, at bilen kommer til at køre dårligt. Det kan du læse om her.

Skiftning af bremser

Bremserne er en af de dele ved bilen, der er altafgørende for, hvor god en oplevelse man får, når man kører. Derfor er det også vigtigt, at bremserne fungerer helt, som de skal. Gør de ikke det, skal de skiftes – det kan man gøre selv, eller man kan sende bilen på værksted.

Vælger man at gøre det selv, skal man have alle de rette dele, der passer til lige præcis den bil, man kører. Det gælder blandt andet bremseklodser og bremseskiver. Skal man have bremseskiver, kan man med fordel vælge nogle fra BREMBO, der, som anført af disse eksperter, med deres høje kvalitet, er det perfekte svar på nye bremseskiver.

Rengøring af bilen

Det er ikke kun alt det tekniske, der skal være helt på plads, for at bilen føles god at køre i. Dét, at den er behagelig at befinde sig i, giver også en følelse af en bedre bil, og derfor bør man sørge for at holde bilen pæn og ren både indvendig og udvendig. Vask bilen grundigt udvendigt når den er beskidt, for at skidt og snavs ikke skal ridse eller slide på bilen, og så du kan føle dig godt tilpas ved at køre rundt i en skinnende ren bil.

Når det kommer til rengøring af de indvendige dele af bilen, er der lidt mere, der skal gøres, men det er alt sammen vigtigt for at holde bilen i god stand. Sørg dagligt for at tømme bilen for eventuelt skrald og rod, så den ser ordentlig og vedligeholdt ud. Med nogle måneders mellemrum, alt efter hvor beskidt bilen er, og om man har børn, bør sæder støvsuges, og måtter skal tages ud af bilen og rystes og dernæst støvsuges. Gør man dette regelmæssigt vil bilen altid være pæn og ren, så man kan føle sig godt tilpas, mens man kører i den.

Forebyggelse af problemer

Der er nogle ting, bilen ikke har godt af, og som man derfor bør undgå, hvis man vil forebygge en masse problemer med bilen. Eksempler på noget, mange gør uden at tænke over konsekvenserne, men som faktisk skader bilen, er blandt andet at hvile foden på koblingen, køre over bump uden at bremse først eller køre op over kantstenene, når man skal parkere.

Alt dette og meget mere er noget, man bør tænke over, for at forhindre, at der kommer skader på bilen, kun fordi man har nogle dårlige vaner eller ikke er helt opmærksom.

Beskyt mod rust

Det kolde og våde danske vejr er ikke mindst hårdt for bilens undervogn, der vil blive rusten og slidt af de våde og saltede veje. For at undgå dette er det vigtigt at rustbeskytte bilen allerede helt fra starten af for at forebygge eventuelle problemer med rust.

Man kan få rustbehandling af bilen på et værksted, og behandlingen bør gentages regelmæssigt og cirka hvert andet til hvert fjerde år alt efter bilen, og hvor slemt medtaget den er. Når man får en ny bil, bør man få den rustbehandlet i løbet af få måneder efter køb, da det er lettere at forebygge rusten, end det er at behandle den, når den først er der.

Hold øje med dækkene

For at bilen skal køre godt, er dækkene helt essentielle, og de skal derfor have det helt rette dæktryk, og må ikke være for slidte. Det er især med hensyn til årstiderne, at dækkene er vigtige – om vinteren skal man skifte til vinterdæk for at kunne køre godt og sikkert på de glatte veje.

Vinterdæk sidder på grund af flere riller end i sommerdækkene bedre fast på vejen, og sommerdæk fungerer derfor ikke, når temperaturerne falder, og vejene bliver glatte. Her kan du læse meget mere om dæktryk og dækmønster.