Gælden fra Gælden får Jysk Filmproduktion til at forlade filmen

Jysk Filmproduktion, som producerede den vejlensiske spillefilm Gælden, kommer ikke til at lave flere film.

Et kaotisk forløb efter spillefilmen Gælden, som er endt med et retsligt efterspil, har trukket så mange tænder ud, at Jysk Filmproduktion stopper med at producere spillefilm. Et nyt spillefilmsprojekt er i den forbindelse blevet skrinlagt. 

”Det endte med alt for meget pludder og pladder. Hvis jeg gik videre med det, så kunne jeg se, at det ville ødelægge mere end bare mig selv,” fortæller Claus Thomsen, chefproducer af Gælden, og medejer i Jysk Filmproduktion.

Selvom Gælden hidtil har været en underskudsforretning, så er det ikke økonomiske årsager, der fører til at Jysk Filmproduktion siger stop for flere spillefilm. Det er derimod en årelang opslidende kamp i en filmbranche, hvor en aftale ikke altid er en aftale. Samt en intern konflikt mellem producerne og en del af filmholdet, som startede, da Gælden skulle klippes.

Jysk Filmproduktion lukker dog ikke ned, da der stadig er mange opgaver, der skal afsluttes. Blandt andet med distribution af Gælden.

Du kan læse meget mere her i denne artikel, hvor Claus Thomsen redegør for det kaotiske forløb, som har gjort, at det vejlensiske filmeventyr desværre ikke fik sin Hollywood-slutning.

Flix - Seneste nyheder om film og serier.