Folk dumper skrald ved Gorilla Park – Janni rydder op efter fremmede

For nyligt var det et opslag i Facebook-gruppen ”Det sker i Vejle” om, at der var smidt skrald ved Gorilla Park. Opslaget fik over 300 reaktioner og 80 kommentarer, men ingen gjorde noget ved de. Ud over en enkelt, der tog i skoven ved midnatstid.

Vejle24 har før skrevet om Janni B. Sørensens initiativ med at gøre Vejle ren. Hun står for begivenheder for borgerne, hvor man sammen kan gå ud og samle skrald. I sidste uge var Janni B. Sørensen igen på pletten, da et opslag i Facebook-gruppen ”Det sker i Vejle”, ramte hendes følelser.

Ingen gjorde noget

Opslaget i Facebook-gruppen ramte Janni B. Sørensen. Hun er dyreven, og vil gøre alt for, at dyrene ikke kommer til skade, så da opslaget kom på Facebook klokken 15.00 kriblede det i hende, for at få ordnet problemet. Janni havde dog ikke tid til at kigge ud til Gorilla Park før ved midnatstid, og her håbede hun virkelig, at nogle andre havde valgt at være forbi før på dagen.

Det var dog et rodet syn, der mødte Janni, og hun kunne mærke skuffelsen over, at ingen af de næsten 400 personer der havde reageret på opslaget, havde gidet at tage forbi for at rydde op.

”Folk havde skrevet, at det var for dårligt, og flere havde også spurgt om, hvorfor kvinden, der tog billedet, ikke havde samlet skraldet op, men det havde hun altså ikke. Jeg havde ikke tid den dag, men da der før har været skrald derude, så havde jeg nogle uger forinden været derude med en tom sæk. Der er nemlig ingen skraldepande i området,” fortæller Janni B. Sørensen

Folk er forargede – men gør ikke noget

Janni kan ikke forstå, hvordan så mange kan reagere online, uden at gøre noget fysisk. Men de folk hun taler med, har ofte de samme undskyldninger.

”Jeg ved ikke hvorfor, der slet ikke var nogen der reagerede. Jeg har lidt tænkt, at hvor svært det er lige at tage et par handsker og en sæk og så fjerne det. Jeg har talt lidt frem og tilbage med folk, om hvad deres grund er til ikke at fjerne det. Det er ofte fordi, at de tænker, at nogen andre fjerner det – fx Vejle Kommune. Men der er ikke nogen der tænker på, at så skal det ligge der hele natten, og at der kommer dyr, som spiser det, og at de kan komme slemt til skade,” fortæller Janni B. Sørensen, som er træt af - det hun kalder - folks ugidelighed i forhold til affald. 

Derudover er hun af den mening, at hvis en person spotter affald, så er ansvaret på dennes skuldre. Der skal nemlig ikke så meget til at gøre en forskel.