Facebook-opslag gav intet resultat: Markspiller skal vogte buret for Vejle Boldklubs kvinder

"Der er to verdener i dansk kvindefodbold. Der er Fortuna Hjørring og Brøndby, som har økonomien, og så er der alle os andre, som hutler os lidt igennem." Sådan siger Jakob Thygesen, der har ansvaret for kvinder og piger i VB-regi.

Over halvdelen af spillerne valgte i vinterpausen at forlade VBs bedste kvindehold. Om ti dage spiller holdet sin første kamp.

Cheftræneren for VBs bedste kvindehold, Jesper Søgaard, stod i januar med blot seks spillere. Ikke en optimal situation, hverken for træner eller spillere. Holdet tog derfor alternative midler i brug.

På Facebook skrev de: ”Vi vil gerne på det inderligste opfordre alle interesserede spillere, der kunne tænke sig at afprøve deres talent på næsthøjeste niveau i dansk kvindefodbold, til at give sig til kende.”

For 14 dage siden kom der yderligere en efterlysning under overskriften: ”MÅLMAND SØGES.”

Facebook-opslagene gav dog intet resultat. Det fortæller bestyrelsesmedlem Jakob Thygesen, som har ansvaret for kvinde- og pige-afdelingerne i VB: ”Der har været nogle få henvendelser, men intet der udmøntede sig i noget konkret.”

Samlede en trup internt

Alligevel er det lykkedes at samle en trup, som gør at VB kan stille hold, når de den 7. april tager hul på forårssæsonen. De nye spillere er kommet fra klubbens egen jyllandsserie og u-18-hold. Resultatet er at truppen faktisk er blevet lidt større.

Hvor truppen i efteråret kun bestod af 14 spillere, har Jesper Søgaard nu råderet over en trup på 18-19 kvinder. ”Det har været lidt af et cirkus at få det tømret sammen, både antals- og kvalitetsmæssigt” erkender Jakob Thygesen, men roser i samme ombæring de nye spillere. ”De yngste spillere er vokset meget med opgaven, og jeg synes de har gjort det fortrinligt i opstarten. Jeg frygtede at vi skulle være prügelknabe, men nu er jeg mere fortrøstningsfuld.”

U-18 holdet er taberne

Jakob Thygesen kan dog alligevel ikke lade være med at ærgre sig. Især fordi at de mange nyoprykkede ungdomspillere, medfører at u-18-holdet nu bliver voldsomt nedprioriteret.

Årsagen til den store åreladning i førsteholdstruppen, var at en grundstamme på holdet, som bor i Aarhus og kørte sammen til træning, valgte at sige fra af forskellige årsager. Desuden besluttede et par andre spillere, blandt andet holdets anfører, Charlotte Sørensen, at prøve lykken i Kolding. ”Det kom lidt bag på os, at det skete nu og her. Vi havde ingen forlydender fået på forhånd,” siger Jakob Thygesen og tilføjer: ”Men jeg kan ikke fortænke spillere i at prøve sig af i Kolding. Vi må erkende at de har et væsentligt bedre sportsligt setup end os.”

Holder stadig udkig

Og så tilbage til overskriften og Facebook-opslaget ”MÅLMAND SØGES.”  For hvad gør man, hvis man ingen målmand har i truppen? Løsningen for VBs kvinder har været at omskole en markspiller til målmand. Det er planen at Stine Jepsen, som hidtil har været markspiller for jyllandsserieholdet, skal vogte buret for VB. ”Hun har en fortid som målmand og hun gør det rigtig fint. Det er faktisk ikke der, jeg er mest bekymret,” siger Jakob Thygesen.

Lørdag den 7. april går det løs med forårssæsonens første kamp i kvalifikationsligaen. Truppen er som udgangspunkt på plads, men Jakob Thygesen holder stadig udkig efter spillere, som kommer i overskud i andre klubber.

Drømmen om at finde den nye stjerne på Facebook er som udgangspunkt udslukt. Men skulle der sidde en fantastisk dygtig kvindelig fodboldspiller og læse det her - så hører klubben alligevel gerne fra hende.