Endelig er det officielt: DM i Landevejscykling kommer til Vejle i 2020

På DM-målstregen i Esbjerg gav Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen (th.), dannebrogstrikoten videre til 1. viceborgmester og formand for Kultur- & Idrætsudvalget i Vejle Kommune Dan Arnløv Jørgensen (tv.) og formand for Give Cykelklub Kurt Gjødsbøl, der er næste års DM-værter. Foto: Dan Møller

Søndag kulminerede en forrygende DM-uge i Esbjerg med kåringen af Amalie Dideriksen og Michael Mørkøv som nye danske mestre - og nu er det også helt officielt, at Give Cykelklub og Vejle Kommune bliver næste års DM-værter.

I mange år har Vejle været en fast del af PostNord Danmark Rundt-programmet, og i 2021 lægger verdens største cykelløb, Tour de France, også vejen forbi den sports- og kulturbegejstrede kommune. Og med DM-værtskabet i 2020 kan ingen længere være i tvivl om, at Vejle har en helt særlig plads i dansk cykelsport.

I Vejle Kommune ser 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen frem til en fantastisk uge i juni næste år, hvor endnu flere borgere i Vejle Kommune får mulighed for at blive en del af cykelfeberen:

"Vi glæder os til, at Vejle Kommune med Give som omdrejningspunkt bliver centrum for Danmarks bedste cykelrytteres kamp om den prestigefyldte dannebrogstrøje," siger Dan Arnløv Jørgensen.

Viceborgmesteren er også glad for aftalen med Danmarks Cykle Union, der er med til at cementere Vejles status som en af de helt centrale kommuner i dansk cykelsport – og han ser DM som den største og bedst mulige optakt til Tour-starten året efter:

"Vi vil helt sikkert få gearet vores samarbejde og få skabt erfaringer frem mod Tour de France-starten, og så glæder jeg mig til, at vi allerede næste år får skabt en folkefest med flotte TV-billeder af vores smukke kommune," fortæller Dan Arnløv Jørgensen.    

Som skabt til cykelløb

I Danmarks Cykle Union er formand Henrik Jess Jensen meget glad for samarbejdet med Vejle Kommune og Give Cykelklub, og han peger især på, at det er fornøjelse, når den vigtigste hjemlige titel afgøres foran et medlevende og talstærkt publikum:

"Vejle Kommune er som skabt til fantastisk cykelløb med nogle af Danmarks smukkeste og mest udfordrende veje, og så oplever cykelsporten en helt unik gæstfrihed og entusiasme her. Det er kombinationen af ren cykelglæde, en professionel event-kommune og en meget dedikeret klub i de helt rigtige omgivelser, der har været afgørende for, at vi har tildelt Vejle og Give DM-værtskabet næste sommer – og vi glæder os," fastslår Henrik Jess Jensen.

I Give Cykelklub er formand Kurt Gjødsbøl stolt over at have fået DM i landevejscykling til området:

"Det at få lov til at arrangere et DM er en stor opgave, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed, og vi er meget bevidste om, at den skal løftes i et bredt samarbejde med alle i området. Vi glæder os meget til at være med til at skabe nogle udfordrende ruter, så Danmarks bedste cykelryttere kan give cykeldanmark nogle gode oplevelser," siger Kurt Gjødsbøl i en pressemeddelelse.