EM i kørestolsrugby kommer til Vejle: Vil arrangere parasportsfestival næste år

Foto: Shutterstock

Hårde tacklinger og sammenstød er ikke noget man er vant til at se fra folk der sidder i kørestol. Det bliver det dog til august næste år, når Vejle skal være arrangør af EM i kørestolsrugby 2019.

Danmark er et attraktivt sted at holde sportsbegivenheder, hvad enten det er EM i U21-fodbold, VM i ishockey eller starten på Giro d’Italia. I Vejle forventer man også, at der skal køres Tour de France, hvis det lykkes nationen at slukke en aftale med det populære cykelløb, men inden det sker, så kan vejlenserne glæde sig over, at man skal afholde en anden stor sportsbegivenhed.

Parasport Danmark har nemlig sikret sig værtskabet af EM i kørestolsrugby, som skal afholdes i Vejle til august næste år. Vejle har alle de egenskaber der skal til, når man kigger på lufthavnstransport, hotelkapacitet, arenaer samt andre faciliteter.

Vejle Kommune har tidligere afholdt EM i parabordtennis, og kommunen har sikret sig EM i kørestolsrugby som led i et projekt, hvor de vil have fire store parabegivenheder til Danmark.

”Det skal ses i sammenhæng af, at vi har planlagt en parasportsfestival til næste år. Vi vil afholde fire store events hvor vi har sikret to af dem allerede. EM i kørestolsrugby og et World Cup stævne i paradressur har vi sikret, og så forsøger vi at få EM i parafloorball samt EM i parabordtennis,” lyder det fra viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K), der skal få Vejle til at vinde foran en storby som Valencia.

”Vi har netop haft sight vision, hvor repræsentanter har besøgt byen i flere dage. Der har vi så skulle forsøge at charmere dem og få dem til at vælge Vejle. Det er dog ikke en let opgave da vi er oppe mod Valencia og to store svenske byer,” fortæller viceborgmesteren.

Så vildt kan det gå for sig, når der spilles kørestolsrugby:
Så vildt kan det gå for sig, når der spilles kørestolsrugby.

Aftale med DR sat i stand

Når Vejle til næste år skal være arrangør af minimum to, men måske fire store para-events, har de sikret sig en aftale med Danmarks Radio, der vil sende live på deres platforme i løbet af festivalen.

”Vi har lavet en aftale med Danmarks Radio, der vil sende live TV på deres platforme. Der er faktisk et stort seertal til de her begivenheder, det kunne de se under De Paralympiske Lege. Og så ser de det bare som en rigtig god historie, da vi i kommunen gør det for at inspirere folk med handicap til at dyrke idræt,” lyder det fra Dan Arnløv Jørgensen.

Hvordan fik i overbevist komiteen om, at de skulle vælge Vejle til EM i kørestolsrugby?

”Vi har solgt det på, at det i Vejle vil være et stort event i en lille by, modsat et lille event i en stor by som Stockholm. Vi har vist dem, at vi kan generere et stort publikum, og at byen summer af det, som det var tilfældet i 2015 med EM i parabordtennis,” lyder det fra Dan Arnløv der uddyber:

”De kunne rigtig gode lide vores mål og vores arbejde med parasport her i byen. Det er vores mål at skabe awareness på parasport, og at gøre flere mennesker med handicap idrætsaktive,” slutter viceborgmesteren.