DMI: Det trækker op til en særdeles våd dag i Vejle

Forhåbentligt snyder byen sig uden om både regn og torden, men det er nok en god idé at medbringe en paraply eller regnjakke, når man skal udenfor. Foto: Shutterstock

Torsdag har vejrtjenesten DMI udsendt en risikomelding for Vejle, da der er en overhængende fare for, at byen bliver ramt af kraftig regn og torden i løbet af dagen eller først på aftenen.

Som altid skal man tage meldinger om vejret med et gran salt, men et kig ud af vinduet på de tunge grå skyer samt et hurtigt blik på andre vejrtjenester - fx norske YR - peger på, at det nok i hvert fald ville være en god idé lige at få regnjakken med for en sikkerheds skyld, inden man suser ud af hoveddøren. 

Selv skriver DMI i deres risikomelding, at det dårlige vejr skyldes et lavtryk øst for Skotland, der langsomt bevæger sig  mod nordøst, derfor bevæger de tilhørende fronter med regn og byger sig i løbet af dagen op over Danmark. 

Vejle er i risikozonen for det våde vejr fra kl. 07 til 20. I det tidsrum er der risiko for kraftig regn, hvor der lokalt kan falde mellem 25 og 35 mm på seks timer. Regnen kan være ledsaget af lyn og tordenbyger. 

Gode råd ved kraftig regn

  • Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes.
  • Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser.
  • Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.
  • Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.