Derfor skal du sende et inkassovarsel

Et inkassovarsel er den sidste advarsel til en skyldner, inden sagen bliver sendt til inkasso. Det er vigtigt, at alle oplysningerne i varslet er korrekte, da det kan være med til at trække sagen i langdrag, hvis de ikke er. Derfor vælger mange at få et firma til at hjælpe sig med at sende varslet.

Sponsoreret indhold

Driver du egen virksomhed, er du helt sikkert støt på dem fra tid til anden: dårlige betalere. Dem, der ikke bare skal have en påmindelse om, at de skal huske at betale dig, men som rent faktisk ikke betaler dig, selvom du sender dem hele tre påmindelser.

I det tilfælde er der ikke andet at gøre end at sende dem et inkassovarsel. Det er et varsel om, at hvis de ikke betaler indenfor 10 dage, bliver sagen sendt videre til inkasso. Det er et ord, der kan få en del af de dårlige betalere op af stolen og ind på netbanken og få sendt dig de penge, som de skylder dig.

For nogle gør varslet dog ikke nogen forskel – de betaler dig stadig ikke af den ene eller anden grund. I det tilfælde er der ikke andet for, end at sagen rent faktisk bliver sendt til inkasso. Med et rettidigt sendt inkassovarsel er det lige præcis det, som du har mulighed for.

Hvad skal der stå i et inkassovarsel?

For at dit inkassovarsel er gyldigt, er det meget vigtigt, at der står alle de relevante oplysninger i det. Det er først og fremmest, hvad vedkommende skylder dig penge for, hvor mange penge vedkommende skylder, og hvor mange renter og gebyrer der er løbet på.

Derudover skal varslet også indeholde oplysninger om:

  • At sagen bliver overgivet til inkasso, hvis pengene ikke bliver betalt
  • Korrekt navn og adresse på dig og dit firma
  • Korrekt navn og adresse på den, der skylder dig penge

Du skal altid sende inkassovarslet 10 dage inden, sagen bliver overgivet til inkasso. De 10 dages varsel er vigtigt for, at selve inkassovarslet er gyldigt. For at gøre det nemt for dig selv kan du få et firma til at stå for at hjælpe dig med at sende varslet og inddrive pengene. Det kan du læse mere om her.

Muligt selv at sende inkassovarsel

Du må gerne selv sende et inkassovarsel af sted til en, der skylder dig penge. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at alle detaljerne er korrekte. Selv en mindre fejl kan gøre, at varslet ikke er gyldigt i Fogedretten.

Folk, der er vant til at modtage varsler om inkasso, ved udmærket godt, hvad de skal se efter i varslet for at trække sagen i langdrag. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at det hele er korrekt. Det er derfor, at så mange vælger at få et professionelt firma til at hjælpe sig.

Der er altså ingen grund til, at du ikke får sendt et inkassovarsel af sted. Når det først er gjort, er du langt tættere på at få dine penge fra den, der skylder dig dem.