Claus Thomsen & kompagni vil sparke liv i Nørremarkscentret

Lokalerne hvor Butik Nova ligger, har tidligere huset en halalslagter. Stolen som Claus Thomsen her sidder i bliver en af del af det nye sortiment, ligesom det meste andet, der kan ses.

For år siden var der liv og glade dage i Nørremarkscentret, men de seneste mange år har det ligget mere eller mindre forladt hen. Nu vil en lokal ildsjæl sparke liv i centret igen. 1. maj åbner to nye butikker.

Claus Thomsen er en foretagsom mand. Han har arrangeret DM i både twerking og luftguitar, og så er han manden bag Vejles første og eneste spillefilm. For kort tid siden forlod han filmbranchen. Nu satser han i stedet på at blive købmand: ”Jeg har altid godt kunne lide at handle med ting, så da det her dukkede op, tænkte jeg: Hvorfor ikke lave noget, jeg har lyst til? Igen!”

Butik Nova og Plakat(t)en er navnene på de to butikker, som Claus Thomsen og hans kompagnoner er ved at gøre klar til åbningen den 1. maj.

Butik Nova er en second hand-butik, der vil handle med brugskunst, møbler og enkelte skøre loppeting. Plakat(t)en vil som navnet antyder sælge plakater, men også kunst og malerier.

Begge butikker ligger i Nørremarkscentret, skråt overfor Novaskolen, og med Netto, Lidl og Finlandsparken som naboer. I den seneste tid er centeret blevet kraftigt renoveret indvendigt. Den udvendige facade får en kærlig hånd, så snart vejret bliver til det.

”Jeg synes det er fedt at åbne sådan en butik her i ”the ghetto.” Man hører fra folk, at der er lidt en skræk for at komme herop. Det tror jeg, at det her center kan være med til at lægge en dæmper på,” forklarer Claus Thomsen.

Fire mand og mange planer

På papiret er det Claus Thomsen der ejer de to butikker, men han har samlet et hold, som skal være med til at løfte projektet. Naturligvis er hans mangeårige makker Preben Steen Nielsen med ombord. Det samme er Jesper Lund Lyager, som er kunstner, og, ligesom Claus, er glad for at samle på gamle spændende sager. Sidste mand på holdet er Alex Fynbo, som Claus beskriver som en fyr, der ”kan reparere alting.”

Butik Nova kommer til at sælge antikke møbler, retrovarer, industrielt design og skøre loppeting. Med andre ord er det hverken en klassisk genbrugsforretning eller en antikvitetshandel, men placerer sig et sted midt imellem.

Vareudvalget i Butik Nova kommer til at variere meget. Alt fra bornholmerure til snowboards kan finde vej til butikken.

På sigt skal det også være et sted, hvor man komme, hvis man er på udkig efter en helt særlig vare, forklarer Claus Thomsen: ”Det er stort nok at skabe en butik, men visionen er også at skabe et netværk i Europa, hvor vi får nogle kontakter, som vi kan bytte og handle med. Så når en kunde kommer herind og siger ”Jeg gad godt have et fransk ur” – så er det noget vi kan skaffe.”

Der er også store planer med den lidt mindre butik overfor Nova, Plakat(t)en. Claus Thomsen har tidligere været galleriejer, og Jesper Lund Lyager er som sagt kunstner, så de har kontakter indenfor kunstverdenen. ”Af en eller anden grund er vi blevet gode venner med Kristian Von Hornsleth, som har lavet Stjernen nede foran biblioteket. Det er meningen, at vi også skal have nogle miniaturemodeller af den,” fortæller Thomsen.

Mere end bare butikker

Claus Thomsen og kompagni satser dog ikke bare på at skabe to butikker, de satser på at folk skal have en oplevelse, når de kommer ind i centret. ”Vi har planer om at lave kaffebar her i Nova, hvor der bliver mulighed for at sidde i møblerne herinde og på nogle caféstole ude i midtergangen. For os selv bliver det også et hængeudsted, hvor vi kommer og får vores kaffe,” siger han og fortsætter: ”Vi vil gerne gøre det til en oplevelse. En af mine ambitioner er at være med til at løfte centret, fordi det synes jeg, at det fortjener.  

Du kan finde Butik Nova på Facebook her.