Christoffer Aagaard Melson er ny kandidat i Folketinget – Vil have indflydelse

I løbet af valgdagen var Christoffer Aagaard Melson til stede på TV Syd. som sendte direkte fra begivenhedernes gang. Foto: Privatfoto

Der er efterhånden gået en uge, siden vi havde folketingsvalg. Forhandlingerne på Borgen er endnu ikke faldet helt på plads, men klart står det, at den lokale politiker fra Venstre, Christoffer Aagaard Melson, nu skal have sin daglige gang i Folketinget. Han fik et suverænt valg, og vil nu forsøge at føre sine mærkesager igennem.

Venstre har fået en lokalpolitiker i Folketinget. Før valget talte vi med Christoffer Aagaard Melson, og vi har også taget en snak med ham nu, hvor missionen er lykkes, og han er kommet ind.

Virkeligheden overgik forventningerne

Christoffer var håbefuld før valget. Kampagnen var lavet strategisk, og der var tænkt over det meste:

”Jeg håbede på at det kunne lykkedes for mig at komme ind, hvis vi fik de der seks mandater, men jeg havde nok ikke forestillet mig, at jeg kunne få det femte mandat og så godt et valg, så det er en positiv overraskelse,” fortæller Christoffer Aagaard Melson.

Vejle i fokus

Christoffer havde tænkt sig grundigt om i forhold til, hvilken strategi han ville bruge for at komme i Folketinget, og hvor hans kampagne skulle have mest fokus:

”Jeg har primært koncentreret mig om Vejle Kommune, for det er jo der, jeg kommer fra. Og som ny så er det lidt svært at trænge igennem til medierne. Så jeg har sørget for at være til stede i lokalområdet og fået snakket med mange borgere, som overhovedet muligt – det har åbenbart været en god strategi,” siger Christoffer Aagaard Melson.

Man har nok også lagt mærke til de mange plakater af politikeren i hele Vejle.

”Jeg har jo samlet mine valgplakater meget i Vejle, hvor de andre har haft i hele Syddanmark. Så har jeg været ude banke på døre, og jeg har prioriteret at være meget til arrangementer og i lokale foreninger, og bare få snakket med en masse lokale folk og fortælle dem, hvad jeg står for,” fortæller Christoffer Aagaard Melson.

Vil have indflydelse

Nu er Christoffer Aagaard Melsoni Folketinget, og arbejdet er i gang med at gennemføre de mærkesager, som han gik til valg på.

Noget der fyldte meget for politikeren var de infrastrukturudfordringer, som Vejle i den kommende tid står overfor.

”Det viser sig, at det kan går rigtig galt med Vejlefjordbroen, hvis ikke der findes en løsning. Jeg går meget i mod, at man vil forsøge at køre togene uden om Vejle med den her togbro. Det er i mine øjne spild af penge, og ovenikøbet giver det konsekvenser for naturen og for mange mennesker her i vores område. Det har jeg været med til at sætte på dagsordenen,” fortæller Christoffer og uddyber:

”Man vil nok høre mig bruge en del tid på at overbevise rød blok om, at er et håbløs projekt.”

Christoffer Aagaard Melson mener, at løsningen i stedet skulle være, at de bygger en midtjysk motorvej, der kan aflaste, hvis der er et uheld eller hvis der skal renoveres. I stedet for det hele skal gå igennem Vejle.

I forhold til hvor stor indflydelse Christoffer Aagaard Melson regner med at få i Folketinget, så ser han sine chancer som gode:

”Det må jeg jo over og se, men umiddelbart så hjælper det jo, at jeg fik så godt et valg. Så de tror, at der er en stor chance for, at de ikke slipper af med mig lige foreløbigt. Men jeg håber, at jeg får noget at skulle have sagt. Men mine oplevelser med lokalpolitik er også, at hvis man arbejder hårdt og seriøst, så bliver man også hørt. Så det håber jeg,” forklarer Christoffer Aagaard Melson.

Christoffer har indtil videre været forbi Borgen til et gruppemøde, og den 21. Skal han skrive under på Grundloven.

Nervepirrende timer

På Valgnatten vidste Christoffer Aagaard Melson hverken, om han var inde eller ude. Hans valgfest foregik i DGI-huset i Vejle, hvor han så Venstres gode resultater.

”Jeg blev selvfølgelig glad for, at vi fik et bedre valg end meningsmålingerne havde vist. Vi lå og svingede mellem seks og syv mandater, og endte på seks. Og jeg var ikke på nogen måde sikker på, at det lykkedes, før jeg så de personlige stemmer,” fortæller Christoffer Aagaard Melson.

Han kunne se, at Venstre fik et godt valg i Vejle Kommune, så han havde en tro på det, at folk havde valgt at sætte deres kryds ud for ham, og som bekendt var det også tilfældet, og Christoffer kunne ved middagstid endelig kalde sig Folketingspolitiker.

”Men det er da hårdt at vente. Det er da nogen af de mest ubehagelige timer i mit liv. At stå der og vente. Det er godt man ikke skal det for tit, for det bliver man lige nogle år ældre af,” fortæller Christoffer Aagaard Melson.

Sejren blev fejret ved TVSYD, hvor Christoffer brugte det meste af dagen. Om aftenen blev familie, frivillige og dem som havde hjulpet i kampagnen inviteret til valgfest i Vejle. Det blev dog ikke sent for Christoffer som allerede trak sig tilbage klokken 22, da trætheden tog over.

Bliver boende i Vejle

Christoffer Aagaard Melson regner med at blive boende i Vejle. Som Folketingspolitiker får man mulighed for at låne en lejlighed i de dage, hvor man skal være i København. Han har ikke stiftet familie endnu, så på den måde er han fri til at pendle.

For Christoffer er det vigtigt, at hylde dem der har hjulpet ham i Folketinget derfor gør han meget ud af at takke dem der har stem og hjulpet ham ind:

”Det er en holdindsats. Og nogen har brugt rigtig mange timer på det her ud over mig. Så det er noget, man som politiker er rigtig taknemmelig for. De her mennesker, der uden egen vindings skyld, lægger en masse timer i,” slutter Christoffer af.