Boligbranchen flirter med Vejle: Det betaler sig at investere i Trekantsområdet

Der er stor interesse for at investere i ejendom i Trekantsområdet. Foto: Shutterstock

Mens boliginteressen i landets fire største byer er dalende, så er forventningerne til vækst i Vejle og Trekantområdet stigende. Det viser ny undersøgelse fra Ejendom Danmark.

Vejle og Trekantområdet er i den grad kommet på ejendomsbranchens radar når større ejendomsejere, banker, pensionskasser mv. er på udkig efter et solidt afkast på deres ejendomsinvesteringer.

Det viser en ny undersøgelse som erhvervsorganisationen Ejendom Danmark har foretaget. I undersøgelsen er 44 markedsaktører blevet spurgt til deres afkastforventninger for de kommende år, og svarene viser, at der især er kommet større tiltro til gevinst på ejendomsinvesteringer i Trekantområdet. Til gengæld falder forventningen til vækst i landets fire største byer.

Til Avisen Danmark fortæller underdirektør i Ejendom Danmark, Morten Marott Larsen, at ejendomsbranchen i disse år særligt kigger til provinsens større byer, for at få gevinst af sine investeringer:

"Når man ser på ejendomsinvesteringer, er det eksempelvis, hvor er der nogle virksomheder, som gerne vil lokalisere sig til noget produktion, og hvor er der behov for udlejningsboliger. Det er ikke, hvor befolkningstallet falder. Især Trekantområdet har fået en god forventning, og den har ikke været målt bedre før i tidligere undersøgelser," forklarer han.

Den vurdering er Tina Kromann Lyngsø enig i. Hun arbejder til dagligt som områdedirektør i Sydbanks afdeling i Vejle. 

"Vi har bemærket, at der ser ud til at være en vis afmætning på boligmarkedet i landets største byer, fortæller hun, og bekræfter også, at interessen for boliginvesteringer i Vejle og Trekantområdet er god – om end det i hendes optik ikke er et nyt fænomen. Det overrasker mig ikke, at man har høje forventninger til afkast på boliger i Vejle og Pensionskasserne er allerede til stede. Blandt andet med boliginvesteringer i Fjordbyen og på Flegmade," forklarer Tina Kromann Lyngsø.