Badetøjet kan beskytte mod solen

UV badetøj er blevet vældig populært, og årsagen er ganske forståelig: Bruger du og dine børn UV-badetøj, er I bedre beskyttet mod solens skarpe stråler, end hvis I bruger almindeligt badetøj.

Det er især UV badetøj til børn, der er blevet populært, og man kan i dag købe det overalt. Blandt andet finder du UV badetøj i Vejle, men enhver by har sports- og børnetøjsbutikker, hvor du finder det solbeskyttende badetøj. Der er også mange butikker på nettet, der har dette tøj som et af deres specialer.

Vælg certificeret tøj

Hvis du er på udkig efter UV badetøj til dig selv og børnene, er det vigtigt, at du vælger tøj, som er certificeret. Du kan blandt andet få tøj, som er testet efter standarderne AS/NZS 4399:1996, som stammer fra Australien og New Zealand - lande, hvor det at beskytte sig effektivt mod solens stråler af naturlige årsager spiller en stor rolle. Du kan også få tøj, som er certificeret efter den strengeste UV standard 801. Den standard betyder blandt andet, at badetøjet testes i flere forskellige tilstande - om det er slidt, vådt eller strakt ud, så fibrene kommer længere fra hinanden. Der findes også andre standarder.

Badetøj er typisk fremstillet af en blanding af kunstfibre - ofte 80 % elastan kombineret med 20 & lycra. Det giver et elastisk, slidtstærkt stof, som hurtigt tørrer, så man ikke har en klam fornemmelse eller bliver forkølet, hvis man beholder sit badetøj på, efter at man har været i vandet.

UV badetøj til børn og voksne er sammensat på samme måde, men vævet tættere, hvorved det så beskytter mod solens stråler.

Vigtigt at beskytte sig

Selv om vi danskere er et solelskende folk, fordi vi en stor del af året går rundt i gråvejr og regn, er det vigtigt, at vi beskytter os mod solens stråler. Selv om vi tænker tilbage på sommeren 2018 med glæde - i hvert fald hvis vi ikke er landmænd - så er det ikke en god idé at gå rundt i solen hele dagen.

Vi kender nok alle historien om, hvordan for meget sol kan medføre, at man får kræft i huden. Det kan både være i en mild form og mere alvorlige former. De alvorlige former for kræft i huden er i mange tilfælde dødelige, så man skal tage lægernes advarsler alvorligt.

De skadelige stråler kommer også, selv om man ikke er direkte i solens lys, så det er en god idé at beskytte sig, så snart man går ud, og her er UV badetøj et godt redskab, ikke mindst til børnene.

Vejle er en rigtig friluftsby og der bruges mange timer i solen, så det er ekstra vigtigt, at være opmærksom.

Mange mærker

Der findes et hav af mærker af det særlige badetøj, som du blandt andet kan købe i Vejle, men også i netbutikker til børn som sælger både badetøj og tasker. Igen er det vigtigt at holde øje med certificeringer, så du er sikkert på at få godt, veltestet tøj til dig og dine.