Afgiv din stemme nu: Hvem har lavet Vejles nye arkitektoniske perle?

Gårdhavehusene her på Tirsbæk Bakker, er en af de syv nominerede byggerier, der kan løbe af med Borgernes Arkitekturpris.

Syv meget forskellige byggerier er blevet nomineret til Borgernes Arkitekturpris. Du kan være med til at bestemme, hvilket byggeri, der har beriget bybilledet mest.

Et undervisningslokale, to enfamilieshuse, en tilbygning til et eksisterende hus, et rekreativt område og en helt ny bydel. De syv byggerier, som er blevet nomineret til Borgernes Arkitekturpris er ingenlunde ens. Selvom det derfor kan være svært at afgøre, hvilket byggeri der er skønnest, kan du være med til at afgøre, hvem der skal have prisen. Du kan stemme indtil den 3. september.

Sædvanen tro hædrer kommunen de bedste arkitektoniske tilføjelser til bybilledet, og igen i år, kan alle være med til at bestemme, hvem der skal løbe af med Borgernes Arkitekturpris.

Skal det måske være tilbygningen til Parcelhuset på Kildevang 2, hvor man har tilføjet en ekstra, fremskudt etage, som er beklædt med tagspån, som går fint i spænd med de klassiske gule mursten.

Kildevang 2

Eller hvad med den nye tilbygning, Lindehuset, til Rudolf Steiner Skolen på Sukkertoppen? Som alle bygninger efter Steiner-traditionen er den bygget af naturmaterialer og med skæve vinkler.

Lindehuset, Rudolf Steiner Skolen, Sukkertoppen 4.

Et tredje bud er det nybyggede hus på Stejbjergvej 19, som har tre forskudte og vinklede etager, som tilpasser sig den stejle grund, som har et fald på hele 16 højdemeter.

Stejlbjergvej 19

Et fjerde, og anderledes bud, er de 50 rækkehuse, som udgør første etape af den nye bydel Tirsbæk Bakker. Gårdhavehusene, som de bliver kaldt, har et enkelt udtryk med små, spændende detaljer i murværket og er tilpasset den storslåede natur i området.

Gårdhavehus, Tirsbæk Bakker.

Du kan se alle de nominerede bygninger og afgive din stemme her.

Sidste år var det Hover IF’s nye klubhus, der løb med hæderen. Forrige år gik æren til Vejle Midtpunkt.

Årets vinder offentligøres på Arkitekturens Dag den 1. oktober, hvor alle er velkomne til at møde op på Banegårdspladsen 4 fra klokken 14:00 til 16:30.