Afføring bliver til træer: Opfindere fra Vejle vil redde liv i tredjeverdenslande

Shit Happens tre direktører har været i gang siden de var 13 år gamle. Foto: Shit Happens

Vejle-virksomheden Shit Happens opstod, da de tre grundlægger opfandt en to-delt bionedbrydelig pose, der kan bruges ved toiletbesøg i tredjeverdenslande. Posen er fyldt med frø og gødning, så den kan efterlades i naturen, hvorefter der skyder et nyt træ op.

Det var en rigtig god idé som Katrine Rosholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Christiansen fra Vejle fik, da de kun var 13 år. Hvert år dør der nemlig 23 millioner mennesker i tredjeverdenslande som følge af kolibakterier. Bakterierne får de ind, når de bader eller drikker vand, hvor der er afføring i. Udover de mange døde, så bliver et stort antal også syge af præcis samme grund. 

Pæren tændtes i opfinderkonkurrence

Selvom de var modvillige til at starte med, da iværksætteri muligvis ikke er det, der klinger mest spændende, når man er 13 år, endte Shits Happens tre grundlæggere og en fjerde idémand - Christian - med at melde sig til Projekt Edison. Det er en landsdækkende konkurrence, hvor de bedste opfindere mellem 10.000 6-7. klasses-elever skal findes. Den positive feedback undervejs og glæden ved at få en god idé gjorde dog, at de besluttede sig for, at projektet skulle fortsætte, selv når konkurrencen var slut.

Siden er deres bidrag til konkurrencen blevet til virksomheden Shit Happens, og de fire er blevet til tre. Den sidste deltager i konkurrencen, Christian, fik nemlig muligheden for at spille på Vejle Boldklubs talenthold. Det harmonerede dog ikke med at være virksomhedsejer, derfor trak han sig fra Shit Happens.

Stor erfaring allerede

De tre direktører har siden arbejdet indgående med de bionedbrydelige poser, vundet talentkonkurrencen DM i Digitale Skills og talt foran et stort publikum ved en lang række prisuddelinger og andre arrangementer. Derudover har de også været i medierne i bl.a. Kristelig Dagblad, TV-Avisen og Go’ Morgen Danmark, hvor de har fortalt om deres god idé, der potentielt vil komme til at redde liv og plante træer i udviklingslande.

 

Historien her er bragt i samarbejde med podcasten Iværksætterhistorier. I den kommende tid vil Vejle24 og Iværksætterhistorier sammen fortælle historier om selvstændige i lokalområdet, der har gjort op med hverdagen i jagten på deres drømme.