0. klasse fra Gårslev Skole vandt en politimand

De yngste elever fra Gårslev Skole fik onsdag fint besøg. Den lokale betjent overraskede børnene med en stor trafik-kage, diplom og gavekort. Børnehaveklassen er nemlig vindere af konkurrencen "Børn på vej", som blev sat i gang i hele kommunen lige efter sommerferien.

Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne står hvert år bag den landsdækkende kampagne Børn på vej, der gør opmærksom på de nye trafikanter på vejene. Alle kommunens børnehaveklasser fik i august udleveret Min Trafikbog, hvor eleverne skulle løse en række opgaver om trafik. For eksempel hvordan man kommer sikkert over vejen. Opgaver, som blandt andre Gårslev Skoles 0. klasse har løst og sendt ind.  

"Vi er glade for, at skolerne tager opgaven på sig og motiverer børnene til at løse opgaverne om skolevejen. Vi arbejder målrettet med adfærden i trafikken omkring skolerne. Både hos forældrene og hos børnene. Derfor deltager vi hvert år i ”Børn på vej” og har flere kampagner i støbeskeen, som skal gøre børnene mere sikre, når de går eller cykler i skole – og gøre forældrene trygge ved at sende børnene afsted," siger Camilla Mølgaard, projektleder fra Vejle Kommune.

Vejle Kommune arbejder løbende med at forbedre forholdene på skolevejene. Der etableres cykelstier, Kiss and Ride-pladser og mange andre ting, men de fysiske forhold gør det ikke alene. Kommunen forsøger derfor med kampagnerne at klæde børnene på til at færdes sikkert i trafikken og forældre til at hjælpe børnene på rette vej.

Waooo! Har vi vundet en politimand?

Vejle Kommune har nu trukket lod blandt besvarelserne i Min Trafikbog, og onsdag bankede det på døren til klasseværelset hos de heldige vindere i Gårslev. En lokal betjent fra Sydøstjyllands Politi trådte sammen med kommunens projektleder ind i klassen - og med sig havde de en stor trafik-kage, et diplom og et gavekort på 1000 kroner til City Vejle.

"Waooo! Har vi virkelig vundet en politimand?" lød et af de forventningsfulde spørgsmål fra børnene, ligesom forslagene til, hvad gavekortet skulle bruge til, var mange: "Hvad med 4000 kager eller en cross-motorcykel?"

Så kunne børnene ellers få lov til at røre og blive låst fast til et ægte håndjern, stille alle deres mange spørgsmål om en politibetjents arbejde – og se nærmere på den patruljevogn, der var kørt helt ind i skolegården.

Klasselærer Martin Lindved fortæller, at det har været en fornøjelse at begynde skoleåret med trafikbogen:

"Det er en god måde at komme omkring vigtige emner som elevernes skolevej og brug af cykelhjelm på. At vi ovenikøbet går hen og vinder konkurrencen er en fantastisk oplevelse for 0. klassen og for resten af Gårslev Skole."

Klassen valgte nemlig at dele vinderkagen med resten af indskolingen.

Om Kampagnen Børn på vej:

Kampagnen Børn på vej sætter fokus på, at børn i alle aldre skal lære at blive sikre i trafikken. Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal holde fokus på i trafikken, og at de skal lade mobiltelefonen blive i lommen. Det og meget andet kan forældre læse om på www.sikkertrafik.dk/forældre.