Til hverdag er Tommy Thorsteinsson familiefar og salgschef, men sidste weekend fik han lov til at leve sine forfatterdrømme helt ud, da han debutterede på Krimimessen i Horsens med sin helt egen stand.
Tommy Thorsteinsson debuterede i efteråret med sin krimithriller 'Ensom Ulv'. Bogen har siden udgivelsen fået mange gode anmeldelser med på vejen. Derfor valgte Tommy i weekenden at drage mod Horsens for at deltage i Krimimessen. Vejle24.dk har i samarbejde med BogMarkedet.dk taget en snak med Tommy om de oplevelser, weekenden bød på.
Hvordan oplevede du som debuterende forfatter at deltage med din egen stand på Krimimessen i Horsens?
”For mig personligt var det en fornøjelse at deltage på Krimimessen. Jeg stod på min egen stand, da mit forlag Forfatterskabet ikke selv deltog i år. Det var vigtigt for mig at komme til Krimimessen og møde publikum, forfattere, forlag, bogbloggere og andre fra branchen. Jeg er taknemmelig for, at jeg, forud for messen, fik mange gode anmeldelser, som jeg kunne bruge i min markedsføring. Samtidig fik min krimithriller ‘Ensom ulv’ en fantastisk lektørudtalelse fra DBC to uger før messen. Det har betydet, at bibliotekerne også har fået øjnene op for min krimi.”
Hvilke erfaringer kunne du tage med dig fra Krimimessen?
”Jeg var glad for, at Krimimessen bad mig om et sceneinterview på Sort Scene lørdag formiddag. Det var en rigtig god oplevelse, og den skabte mere salg af bogen på min stand. Jeg skulle også signere min krimi hos Bog & idés stand efter interviewet. Dette var en sælsom oplevelse, da jeg kom i selskab med Chris Carter på den ene side og Jesper Stein og Michael Katz Krefeld på den anden. Jeg signerede nogle bøger, så det tog jeg positivt til mig. Desuden oplevede jeg flere gæster, der havde planlagt et besøg på min stand hjemmefra, hvilket selvfølgelig var en stor glæde. Jeg har også kun rosende ord til arrangørerne. De er de flinkeste folk i verden.”
Kan processen før en udgivelse generelt gøres bedre for nye forfattere?
”Jeg vil sige, at det er svært for nye forfattere at bryde igennem lydmuren. Jeg har selv været så heldig, at flere bogbloggere og anmeldere har taget min bog til sig og givet den gode ord med på vejen. At udgive i oktober-november som ny forfatter er måske lidt overmodigt, da man havner i et veritabelt stormvejr af udgivelser fra etablerede forfattere, som anmelderne naturligvis modtager. Igen, jeg føler mig heldig, da jeg har fået gode anmeldelser og en meget positiv lektørudtalelse, der anbefaler køb af bogen til bibliotekerne. Jeg kunne godt have ønsket mig, at bogen var ude hos anmelderne og bogbloggerne inden udgivelsesdatoen, så der måske er gode anmeldelser fra starten af.”
Der findes indtil flere grupper på Facebook for forfattere med spørgsmål, svar og tips – bruger du selv dem?
”Ja. Jeg er medlem af flere grupper. UniteandWrite er den, jeg bruger mest, da den er en udløber af ritemore, som tvillingerne Søren og Morten Ellemose startede. Jeg har også fulgt deres skriveskole, og det var meget værdifuldt for min værktøjskasse.”
Du har brugt mange kræfter på at skrive din første bog. Kommer der en ny bog fra dig om et par år?
”Det er korrekt, at jeg har lagt rigtig mange timer i projektet. Det har dog ikke afskrækket mig, og jeg er allerede i gang med bind to i serien. Hvis alt går efter planen, er den klar til udgivelse enten til efteråret eller i starten af 2019. Jeg har planer om, at serien skal bestå af seks-otte bind, så der er lagt i kakkelovnen til masser af spænding og gys med det samme persongalleri. Desuden har jeg planer om selvstændige bøger, men tiden vil vise, om der også bliver tid til at realisere disse planer. Jeg vil gerne udgive en bog hvert år.”