Zombierne vender tilbage: Se om du kan løbe fra dem på lørdag

Billede fra sidste års løb. Foto: Tinaliv.com

Det populære oplevelsesløb, hvor deltagerne bliver inddraget i en rædselsvækkende verden, der vrimler med zombier, ulve-mutanter og andre skabninger fra dine mareridt, vender tilbage på lørdag.

I Mørkedal Skov foregår noget mærkeligt. En fascistisk regering har overtaget magten over denne del af Sønderskoven, og er i al hemmelighed ved at udvikle et system, der kan blive menneskehedens undergang. Regeringen eksperimenterer med genmodificerede mutanter, og Mørkedalen er derfor fyldt af sære skabninger: Blandt andet blodhungrende zombier og den nyeste generation af ulvemutanter.

De eneste der kan redde menneskeheden fra den sikre undergang, er de rebeller, som på lørdag bliver sendt ud i skoven på en vigtig mission. Foreløbig har 550 meldt sig under fanerne. Det fortæller Jonas Bøgh, som er projektleder i Dystopia. En gruppe horror-entusiaster og kreative sjæle fra Vejle, som står bag oplevelsesløbet og det fortløbende fortælleunivers om den fascistiske regering i Mørkedalen.  

”Det er det største antal billetter vi har solgt. Sidste år var vi små 400 deltagere,” fortæller han.

Du kan se en trailer for årets løb her:

To forskellige ruter

Man kan vælge mellem to forskellige ruter i Mørkedalen. Enten et 5 kilometer langt løb, eller en mindre fysisk krævende udgave på 1,6 kilometer.

Inden start får du tre liv i form af plaststrimler, som bliver sat fast i din buksekant. Hvert af disse liv svarer til fem minutter, som bliver fratrukket din tid, når du kommer i mål. Hvis du vel at mærke stadig har dem. Zombierne på ruten vil nemlig undervejs forsøge, at tage disse liv fra dig.

Foruden de cirka hundrede zombier og andre væsener, der skal skræmme deltagerne og forsøge, at tage deres liv, skal deltagerne også igennem flere krævende udfordringer.

Billede fra sidste års løb. Foto: Tinaliv.com

”Gæsterne bliver hovedpersonen i deres egen horrorfilm. De bliver først puttet ud i nogle store militærlastbiler, hvor de bliver kørt ud på ruten, og får fortalt historien. Udover at de skal undvige zombierne, skal de i år også gennem den forhindringsbane, hvor den fascistiske regering er ved at træne sine mutantulve. Det er en blanding mellem en forhindringsbane og en hundetræningsbane,” fortæller Jonas Bøgh, og tilføjer:

”Derudover har vi lavet et samarbejde med Action World, hvor man på et tidspunkt får udleveret et laservåben og skal skyde zombier. Men det er kun på 5 kilometer-ruten, hvor man kommer længere ud i skoven.”

Præmier til de hurtigste

Billede fra sidste års løb. Foto: Tinaliv.com

Billetterne kan købes, hvis man møder op til løbsstart på lørdag på Mørkedalsvej 28 klokken 20. Så koster det 450 kroner for den lange rute, og 300 kroner for den kortere, men der er penge at spare, ved at booke sine billetter på forhånd. Det kan gøres her.

Der er præmier til de hurtigste løbere. Deriblandt billetter til Dystopias Haunted House, som har premiere den 28. september. Haunted House er en interaktiv horrorlabyrint af skræmmende rum, som man går gennem i grupper af 4-5 personer, hvor man bliver skræmt af skuespillere og forskellige installationer.

Du kan læse mere om både lørdagens Horror Run og Haunted House på Dystopias hjemmeside her.