Verden kommer til Vejle: På lørdag kan du danse salsa, se rumænsk pantomime-teater og smage alverdens kager

I forbindelse med Vejles Folkemøde bliver der på lørdag dækket op til international fest på Rådhustorvet

Vejle er en langt mere mangfoldig by end som så. På lørdag kl. 11 afholder Vejle Expat Network en stor international fest på Rådhustorvet, hvor deres internationale medlemmer viser deres evner, og kulturen fra deres hjemlande, frem. ”Vores primære mål er at bringe danskere og udlændinge mere sammen,” forklarer Luiza Onciu-Papara fra Vejle Expat Network.

Blandt de mange aktiviteter er blandt andet en salsa-workshop, et stort kagebord, en koncert med latino-balkan-musik, japansk origami og Bollywood-dans fra Indien. ”Vi vil gerne vise hvem vi er, og hvad vi laver her i Danmark, og så vil vi også gerne vise, at vi er ressourcestærke og bidrager til det danske samfund,” fortæller Luiza Onciu-Papara, som selv oprindeligt stammer fra Rumænien.

Konkurrerer med Fjordenhus

Vejle Expat Network er en relativt nystartet forening med omtrent 60 betalende medlemmer fra det meste af verden. De blev stiftet i juni 2016 og valgte bevidst navnet, som kan forkortes til ”VEN” – da de ønsker at skabe venskaber og netværk mellem danskere og foreningens udenlandske medlemmer. ”Det kan være ret svært at skabe relationer mellem danskere og udlændinge,” forklarer Luiza Onciu-Papara.

Arrangementet på lørdag er en del af Vejles Folkemøde, som finder sted i weekenden, og den internationale fest er blevet placeret samtidig med åbningen af Olafur Eliassons Fjordenhus. ”Det er lidt tricky, men vi håber stadig, at der kommer mellem 300 og 500 gæster,” siger Luiza Onciu-Papara.

Fotoudstilling i Bryg

Allerede nu kan du få en forsmag på Vejles mangfoldighed, og de mange spændende udlændinge, som bor i vores by. I Bryg Coffee House, Torvegade 1b, er der nemlig en fotoudstilling, hvor den britiske fotograf Tony Langford, har taget portrætter af 15 forskellige mennesker fra 15 forskellige lande. Alle har det til fælles, at de bor i Vejle og omegn, og at de oprindeligt kommer fra et land, hvor der er en resilient by. Det er en udstilling som Vejle Expat Network er meget stolte af, forklarer Luiza Onciu-Papara.

I videoen foroven kan du få en forsmag på Los Fuegos, som består af musikere fra Danmark, Bosnien, Mexico og Colombia, og på lørdag spiller op til dans med deres musik, som de kalder for "kraftfuld, multikulturel og ukonventionel."

Du kan selv dykke ned i de øvrige aktiviteter i programmet for den internationale fest "Verden Kommer til Vejle" her. Som sagt finder festlighederne sted på Rådhustorvet på lørdag fra klokken 11 til 12.50.