Vejle Spildevand inviterer indenfor: Lokumsræs, foredrag og rundvisning

Der bliver hård konkurrence, når lokusræset skal køres. Foto: Vejle Spildevand

Vejle Spildevand slår dørene op til Åbent Hus lørdag d. 24. august kl. 10-14, hvor gæsterne kan blive klogere på FN’s verdensmål og spildevandsrensning, og børnene kan drøne om kap i lokumsræs. 

 
Hvad sker der bag den store, grønne port på Toldbodvej 20 i hjertet af Vejle, hvor Vejle Spildevand har sit største renseanlæg og administration? Det kan du få svar på til Åbent Hus, hvor porten åbnes for alle interesserede.

Her vil det bl.a. være muligt at høre tidligere politiker og direktør for Miljøstyrelsen Steen Gade fortæller om FN’s verdensmål. Han har gennem en lang årrække beskæftiget sig med miljø, bæredygtighed og klima.

I løbet af hele dagen viser medarbejdere rundt på renseanlægget, hvor du kan blive klogere på, hvordan Vejle Spildevand renser spildevandet. ”Vi vil gerne vise, hvor kompleks det er at rense spildevandet fra toiletter, håndvaske og industrien, så det bliver så rent, at vi kan lede det tilbage til naturen. Mange ved fx ikke, at vandet både kommer igennem en mekanisk, kemisk og biologisk rensning, og at vi spiller en stor rolle i at sikre rent badevand, så vejlenserne kan bade i Vejle Fjord,” forklarer Mikael Schultz.

Mange er heller ikke klar over, at Vejle Spildevand har eget laboratorium, hvor vandkvaliteten løbende testes, og at forsyningsvirksomheden har et rullende værksted, som reparerer og servicerer pumperne, der transporterer spildevandet.

Hvem vinder lokumsræset?

Udover foredrag og rundvisninger er der også masser af aktiviteter og konkurrencer for børn og voksne. Hvem er hurtigst i lokumsræs? Og hvem kan hoppe højest i hoppeborgen? Du kan også få lov at sidde bag rettet i gravemaskine og styre den, når der graves ned til kloakken. Eller hvad med at opleve, hvordan en slamsuger fungerer? Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.