Vejle Comedy Festival nærmer sig: Arrangørerne venter spændt på vejlensernes reaktion

En del af det stjernespækkede line up til Vejle Comedy Festival. Foto: Vejle Musikteater

Vejles første comedyfestival er klar til at sætte sejl fra 12.-14. september. Vejle24 fik en snak med arrangør Henrik Rothenbücher om, hvad han er mest spændt på ved at lancere et så stort arrangement.

Der bliver let til smil og latter, når Vejle Comedy Festival løber af stablen i Vejle Musikteater fra 12. til 14. september. Her vil både anerkendte komikere og store stjerner gøre deres til, at Vejle vrider sig i latterkramper. På plakaten er bl.a. Ruben Søltoft, Linda P, Mahamad Habane og mange andre.

Ingen af arrangørerne er ubeskrevne blade, når det kommer til comedy i Vejle. De har begge ydet en gedigen indsats for, at byen får noget at grine af. Rasmus Simmelkjær har arrangeret "Svin & Grin" og Henrik Rothenbücher har flere gang været nomineret til Vejle Kommunes kulturpris for sit arbejde med Open Mike-comedy arrangementerne på netop Vejle Musikteater.

Netop Henrik Rothenbücher møder Vejle24 på en fredag i Vejle. Han er dreven i at afvikle comedy-arrangementer, men Vejle Comedy Festival er alligevel noget helt nyt, derfor venter han også spændt på september.

"Jeg er spændt på at se, om vejlenserne vil tage Comedy Festivalen til sig i første omgang. En debut er altid en stor satsning, derfor betyder det rigtigt meget, om festivalen bliver taget godt imod. Vi håber jo på, at den kan fortsætte som en fast tradition de næste mange, mange år," siger Henrik Rothenbücher begejstret.

Inden han fortsætter: 

"Heldigvis er jeg slet ikke nervøs for de enkelte shows. Det bliver rigtigt godt. Der kommer både store navne som alle ved kan levere varen. Samt mindre navne som vi ved er rigtigt sjove. Det der kommer til festivalen er håndplukket og har et virkeligt højt niveau. Og når vi er endt på en skarp pris på 43 kroner per show, så kan jeg vist ikke tillade mig at klage," siger Henrik Rothenbücher med et grin. 
 

Arrangør Henrik Rothenbücher er også selv stand up-komiker. Foto Joan Barløse

 

Nørderne kommer til Vejle Comedy Festival

Som arrangør får Henrik Rothenbücher formentlig nok at lave, når Vejle Comedy Festival afvikles i september, men derfor planlægger han stadigvæk at få set en masse comedy undervejs. Et af de shows han ikke vil gå glip af, så er det showet med Nørderne, der består af de tre komikere Niels Forsberg, Mads Brynnum og Morden May.

"Nørderne laver så specielt et show på den måde, at de blander nørderi, rollespil, gaming, Ringenes Herre, Harry Potter - og gør det sjovt. Selvom det er nørdede emner, skal man ikke være en nørd for at synes, det er sjovt. De har været på turne, men derudover kommer man ikke til at se den type show, så det vil jeg ikke gå glip af."

Om Vejle Comedy Festival

  • Billetter til Vejle Comedy Festival kan købes på Vejle Musikteaters hjemmeside.
  • Arrangørerne  har netop lanceret en mindre pakke, hvis man kunne tænke sig at komme med til festivalen. Den giver adgang til alle shows på festivalen foruden det afsluttende comedy galla. Pakken koster 395 kroner, hvilket beløber sig til en pris på 43 kroner på comedy show.